Skocz do zawartości

Problem z instalacją windowsa 7.Pilne!

Recommended Posts

Dobra udało się mam lapka!(tylko do ok 19:30).Dobra,ale o co chodzi z tym Smarttoolem.Czy naprawdę nie ma sposobu na instalację windowsa 7 na nowych Mobo?Przecież to brzmi wręcz niedorzecznie(Ale znając microsoft to kto wie...)

Pomału zaczynam żałować kupna nowego pc -.-

Edytowane przez Tenisfan

Tutaj można pobrać MSI Smart Tool https://pl.msi.com/Motherboard/support/Z270-SLI-PLUS#down-utility to najnowsza wersja tym narzędziem można przygotować pendrive z systemem i potrzebnymi sterownikami

Nie będę ukrywał,że średnio się na tym znam więc krótko pisząc.Co pobrać i co z tym zrobić?

Nie ogarnąłem co pobrać to wiem tylko co dalej.To nie ma znaczenia,że link jest z innego mobo?(Tak wiem pytanie na poziomie informatycznej ameby.)

Edytowane przez Tenisfan

Ogólnie to dałbym sobie spokój z win 7 bo będą same problemy już to przerabiałem wiec mam win 10 i jest ok myślałem że będzie gorzej

Pobrać trzeba  MSI Smart Tool tak się nazywa to narzędzie jest tam tez krótki opis jak tego używać

Edytowane przez Yahoo.K

Ogólnie to dałbym sobie spokój z win 7 bo będą same problemy już to przerabiałem wiec mam win 10 i jest ok myślałem że będzie gorzej

Pobrać trzeba  MSI Smart Tool tak się nazywa to narzędzie

Może i masz rację...Tylko czy to nie będzie zbyt duży szok bo w zasadzie całe życie win 98,xp i 7(ewentualnie jakiś linux) a tu nagle win 10...ech.Może jeszcze jakiegoś linuxa wezmę pod uwagę,ale mam tlyko trochę ponad godzinkę :/

Jak już mam instalować linuxa to podaj najbardziej hmm...łatwą?Może inaczej najbardziej przyjazną użytkownikom przeglądającym internet,oglądającym filmy itp.Wiem,że vlc śmiga aż miło jest firefox itd.ale...Mam na pendrivie historię przeglądania firefoxa czy nie będzie problemu zgrać ją na linuxowego liska?

Dopiero wchodzę w te systemy więc nie pomogę ale można zadać temat tu na forum w dziale systemy lub na innych tego typu forach linuksowch tutaj jest najnowszy Ubuntu Bionic Beaver w różnych odmianach http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ubuntu-18-04-lts-bionic-beaver-juz-jest-linux-pobierz-download.html

Edytowane przez Yahoo.K

Dopiero wchodzę w te systemy więc nie pomogę ale można zadać temat tu na forum w dziale systemy lub na innych tego typu forach linuksowch tutaj jest najnowszy Ubuntu Bionic Beaver w różnych odmianach http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ubuntu-18-04-lts-bionic-beaver-juz-jest-linux-pobierz-download.html

Jeśli nie można przenieść historii przeglądania to dla  mnie niestety linux odpada.

Procesory 8. generacji Intela wspierają tylko Windows 10, tak samo ja Twoja płyta główna. Nie ma mowy o jakiejkolwiek kompatybilności ze starszymi systemami i zostało to wymuszone na poziomie architektury przez Intel'a. Oczywiście w sieci istnieją sposoby na obejście tych zabezpieczeń, jednak na własne ryzyko. Tak jak @Yahoo.K napisał, Win10 lub linux.