Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Jak w tytule nie mogę zainstalować windowsa z pendrive'a.wyskakuje komunikat braku wymaganych sterownikow cd dvd.Pendrive jest podpięty pod usb 2.0.Mobo Msi h310m. Edytowane 28 Lipca 2018 przez Tenisfan Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Problem jest gdyż windows7 już nie jest wspierany na tej platformie Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Problem jest gdyż windows7 już nie jest wspierany na tej platformie Raczysz Pan żartować?To chyba czas jakiegos linuxa zainstalowac(albo raczej api do linuxa ).Mam nadzieję,że ktoś może zna rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Nie to nie żart tylko win 10. Miałem zainstalowany 7 ale na chipsecie serii 200 jakoś działało ale były problemy z windows update a na chipsecie serii 300 to już nie podchodzę do tematu. Mam na jednym komputerze ubuntu jest super. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Sprawdź SmartTool - narzędzie do H110 lub B250 Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Problem w tym że jestem na smartfonie...Ale załatwiam lapka na jakieś dwie godzinki więc muszę się śpieszyć Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Sprawdź SmartTool - narzędzie do H110 lub B250 Nie tak dawno był przerabiany ten temat z SmartTool na chipsecie serii 300 i jest problem Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Dobra udało się mam lapka!(tylko do ok 19:30).Dobra,ale o co chodzi z tym Smarttoolem.Czy naprawdę nie ma sposobu na instalację windowsa 7 na nowych Mobo?Przecież to brzmi wręcz niedorzecznie(Ale znając microsoft to kto wie...) Pomału zaczynam żałować kupna nowego pc -.- Edytowane 28 Lipca 2018 przez Tenisfan Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Tutaj można pobrać MSI Smart Tool https://pl.msi.com/Motherboard/support/Z270-SLI-PLUS#down-utility to najnowsza wersja tym narzędziem można przygotować pendrive z systemem i potrzebnymi sterownikami Edytowane 28 Lipca 2018 przez Yahoo.K Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Tutaj można pobrać MSI Smart Tool https://pl.msi.com/Motherboard/support/Z270-SLI-PLUS#down-utility to najnowsza wersja tym narzędziem można przygotować pendrive z systemem i potrzebnymi sterownikami Nie będę ukrywał,że średnio się na tym znam więc krótko pisząc.Co pobrać i co z tym zrobić? Nie ogarnąłem co pobrać to wiem tylko co dalej.To nie ma znaczenia,że link jest z innego mobo?(Tak wiem pytanie na poziomie informatycznej ameby.) Edytowane 28 Lipca 2018 przez Tenisfan Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Ogólnie to dałbym sobie spokój z win 7 bo będą same problemy już to przerabiałem wiec mam win 10 i jest ok myślałem że będzie gorzej Pobrać trzeba MSI Smart Tool tak się nazywa to narzędzie jest tam tez krótki opis jak tego używać Edytowane 28 Lipca 2018 przez Yahoo.K Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Ogólnie to dałbym sobie spokój z win 7 bo będą same problemy już to przerabiałem wiec mam win 10 i jest ok myślałem że będzie gorzej Pobrać trzeba MSI Smart Tool tak się nazywa to narzędzie Może i masz rację...Tylko czy to nie będzie zbyt duży szok bo w zasadzie całe życie win 98,xp i 7(ewentualnie jakiś linux) a tu nagle win 10...ech.Może jeszcze jakiegoś linuxa wezmę pod uwagę,ale mam tlyko trochę ponad godzinkę Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Może najnowszy Linux Mint http://www.benchmark.pl/aktualnosci/linux-mint-19-do-pobrania-co-nowego-linki-download.html Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Jak już mam instalować linuxa to podaj najbardziej hmm...łatwą?Może inaczej najbardziej przyjazną użytkownikom przeglądającym internet,oglądającym filmy itp.Wiem,że vlc śmiga aż miło jest firefox itd.ale...Mam na pendrivie historię przeglądania firefoxa czy nie będzie problemu zgrać ją na linuxowego liska? Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Dopiero wchodzę w te systemy więc nie pomogę ale można zadać temat tu na forum w dziale systemy lub na innych tego typu forach linuksowch tutaj jest najnowszy Ubuntu Bionic Beaver w różnych odmianach http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ubuntu-18-04-lts-bionic-beaver-juz-jest-linux-pobierz-download.html Edytowane 28 Lipca 2018 przez Yahoo.K Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Dopiero wchodzę w te systemy więc nie pomogę ale można zadać temat tu na forum w dziale systemy lub na innych tego typu forach linuksowch tutaj jest najnowszy Ubuntu Bionic Beaver w różnych odmianach http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ubuntu-18-04-lts-bionic-beaver-juz-jest-linux-pobierz-download.html Jeśli nie można przenieść historii przeglądania to dla mnie niestety linux odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Można przecież włączyć synchronizacje w przeglądarce Edytowane 28 Lipca 2018 przez Yahoo.K Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Tylko nie mam już dostępu do starych danych firefoxa w sensie jestem już na nowym sprzecie i ze starego mam właśnie tylko historie. Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) A czy konto w firefox było zakładane? Tu jest poradnik http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/linux/2018/05/przesiadka-na-linuxa-mint.aspx Edytowane 28 Lipca 2018 przez Yahoo.K Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 No właśnie nie zakładałem konta. Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 No właśnie to błąd ja zawsze synchronizuje sobie wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Procesory 8. generacji Intela wspierają tylko Windows 10, tak samo ja Twoja płyta główna. Nie ma mowy o jakiejkolwiek kompatybilności ze starszymi systemami i zostało to wymuszone na poziomie architektury przez Intel'a. Oczywiście w sieci istnieją sposoby na obejście tych zabezpieczeń, jednak na własne ryzyko. Tak jak @Yahoo.K napisał, Win10 lub linux. Cytuj Link to post Share on other sites
Tenisfan 0 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Zabiję się zaraz...Zainstalowałem linuxa,komp się zresetował i stoi ekran na napisie pro series... Edit.Zresetowałem jeszcze raz i mam czarny ekran... Edytowane 28 Lipca 2018 przez Tenisfan Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts