Reywen 0 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Witam, od wczoraj mam problem z kompletnym brakiem obrazu na monitorze. Po odpaleniu gry po jakiś 5-10min znika mi obraz, a na monitorze pojawia się komunikat "sprawdź zasilanie oraz połączenia kablowe podłączonych urządzeń lub wybrany sygnał źródłowy w grze". Przy pierwszym takim zdarzeniu obraz nie zrobił się całkowicie czarny tylko pojawiły się czarno-zielone paski na monitorze, później był już to tylko czarny obraz. Pomaga reset komputera do momentu odpalenia gry. W systemie wszystko działa jak powinno. Mój sprzęt: I5 7600K Radeon R9 270x MSI B250M 2x8GB DDR4 Zasilacz 650W Przeinstalowałem już sterowniki. Problemem jest zasilacz czy karta? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 99% karta, ale jeśli zasilacz to jakaś Akyga 650W to również może być problemem. Cytuj Link to post Share on other sites
Reywen 0 Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Zasilacz to areocool Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Wykonaj testy Prime95, jak padnie na teście CPU to będziesz miał winowajce tj. PSU. Inaczej podmiana PSU i testy HEAVEN'em GPU. Edytowane 28 Lipca 2018 przez Xeinaemm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts