sparda285 1 Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Witajcie Mój sprzęt to: Lenovo Y50-70 procesor: Intel core i7-4710 HQ 2,5GHz karta graficzna: gtx-860m ram: 8gb system operacyjny: win8 zaktualizowany do win10 Problem pojawia się w takich tytułach jak Doom, CS 1.6 , World of Tanks. Na przykładzie Doom'a Chodzi o to że licznik fps pokazuje 50-60 fps, a gra klatkuje, zmiana ustawień graficznych w górę czy dół nie daje efektów. Jedynym rozwiązaniem jest użycie V-sync (synchronizacji pionowej) ale to jest leczenie objawów, a przyczyny choroby. Używałem GeForce Experiance do optymalizaci gier jak i próbowałem różnych wariantów ustawień grafiki. Skanowałem kompa Nortonem (licencjonowanym) - 0 witusów. Robiłem formata, pobierałem sterowniki do karty graficznej, sprawdzałem procesor, twardy dysk, i ram'y programami Intel Burn Test 4, HD Tune. MemTest86. Błędów nie wykazano. Ostatnio naszła mnie nostalgia na CS 1.6 i jeb ten problem no to przecież coś jest nie tak. W grach takich jak The Crew, Heroes of The Storm, Fortnite, Quake Champions problemu nie uświadczyłem. Liczę na wasze mądre głowy co jest nie tak bo trochę już ryłem w internetach (od lutego) i rozwiązania do dziś nie mam. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
UltimatumFS 11 Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Czy w tych grach: Doom, CS 1.6 , World of Tanks występuje bottleneck? Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Raczej nie. Procesor kręci na 60-80%. Za to zużycie dysku 100%. Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Tego Nortona masz zainstalowane na stałe? Wywal i zobacz, czy pomogło. On potrafi obciążyć dysk. Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Po formatowaniu kompa ściągnąłem jedynie World of Tanks i Doom, problem nadal występował więc ściągnąłem Nortona ponownie. W Doom'ie na pewnych ustawieniach osiągnąłem 60-80 fps ale na monitorze było widoczne klatkowanie przy wykonywaniu ruchu myszką. Włączona synchronizacja pionowa (V-sync) powoduje brak przedstawionego zjawiska (nawet na wyższych ustawieniach graficznych). Link to post Share on other sites
Recommended Posts