PiRazyDrzwi 27 Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Czy da się jakoś wyłączyć aktualizacje w WIN10? Mam wyłączoną usługę Windows Update, a mimo wszystko jakoś ściąga (choć z opóźnieniem - wczoraj zainstalowało mi kwietniową). Mam sieć z limitem transferu i nie mogę pozwolić, by winda ściągała sobie aktualizacje kiedy chce, bez mojej wiedzy. Z kolei ustawienie połączenia jako taryfowego nie wchodzi w grę, bo ogranicza mi to niektóre aplikacje. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Jeśli ogarniasz angielski to tym wyłączysz chyba wszystko https://www.oo-software.com/en/shutup10 Cytuj Link to post Share on other sites
PiRazyDrzwi 27 Napisano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Dzięki. Angielski ogarniam, więc sobie poradzę. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Najważniejsze, że tworzy coś a' la backup/punkt przywracania, więc zawsze można przywrócić jak się na dużo klikało Cytuj Link to post Share on other sites
kola01 12 Napisano 13 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Jak przeczytasz 1 post, to zauważysz, że autorowi zupełnie nie o to chodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Wyłączyć całkowicie aktualizacji w W10 się nie da no chyba że użyjemy do tego opcji odłączenia go od sieci. Mając wersję PRO można odłożyć aktualizację funkcji na 365 dni oraz aktualizację zabezpieczeń na 30dni. Cytuj Link to post Share on other sites
Kosmitex 0 Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Oczywiście że się da http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/windows-10/2017/01/10-pytan-o-aktualizacje-windows-10.aspx Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Ze względów bezpieczeństwa nie idzie wyłączyć Windows Update. Można sobie blokować, ustawiać usługę na tryb wyłączony, jednak ona i tak wróci do swojego stanu kiedy specjalny trigger odpali ją, jeśli komputer zostanie podłączony do internetu, czyli za każdym uruchomieniem komputera. Dlaczego? Nie posiadasz Windows'a 10, tylko go wynajmujesz jako usługę od Microsoftu na określony czas. Te programy, tylko opóźniają wykonanie aktualizacji, nie eliminują ich. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts