Wojtus-W5 2 Napisano 10 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Witam, będę instalował u siebie neta z Orange 80Mb/s. Z tego co wiem jest to przez VDSL. Niestety ta technologia jest mi obca a chciałbym na swoim urządzeniu (będzie to MikroTik) uzyskać publiczny adres IP. Odpada tutaj użycie Funbox'a bo tam jest tylko możliwość DMZ a to mnie nie urządza. Pytanie jaki znacie konwerter (jeśli można to tak nazwać) który "przeźroczyście" skonwertuje mi sygnał VDSL na port RJ45 i potem mogę sobie to odebrać dowolnie (np. klient PPPoE). I drugie pytanie jak wygląda ewentualna autoryzacja takiego rozwiązania w Orange. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Dzwoniłeś z pytaniem do nich ? Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 10 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Jest kilka opcji jak np. te opisane na: https://trzepak.pl/viewtopic.php?t=45967 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts