kubbak 10135 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 No to dawaj. Link to post Share on other sites
martin1591 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Już daję http://img206.imageshack.us/img206/8096/nfsu1.th.jpg Najlepsze w tym jest to, że przy takich błędach graficznych odnoszę wrażenie, że gra się powinna często wyłączać, a wyłączyła się może ze 2 razy, nie więcej i to wtedy gdy nie było błędów. Najczęściej takie błędy pojawiały się dopiero po zmianie ustawień graficznych albo wejściu do Windowsa, ale teraz to nawet nic nie muszę zmieniać ani gry minimalizować. Jestem cierpliwy, ale z tym Blueconnectem po limicie to udzielanie się na forum jest męczarnią... Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Takie błędy to za duże taktowanie karty bądź jej za duża temperatura. Miałem to samo z 6600GT. Link to post Share on other sites
martin1591 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Po 1. taktowanie nie było zmieniane (jest domyślne tak jak było kupione w sklepie), po 2. to tylko jedna jedyna gra, która robi takie błędy. Jak kartę podkręcałem to sterownik karty lubił się resetować. Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 sprawdź temperaturę karty pod obciążeniem. Jeśli jest powyżej 75st, lub w okolicach to odkurz coolera na karcie. jednak ja miałem podobną sytuację, niestety/lub stety skończyło się na wymianie karty graficznej. Okazało się, że pamięć karty się "wypaliła", co jest normalne przy kręconej karcie po kilku latach intensywnego użytkowania.(choć twoja jest pewnie nowa) Zainstaluj nowe stery bo te 8.xx już przestarzałe. Link to post Share on other sites
martin1591 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Fakt, że przy coolerze od karty mam mało miejsca przez kartę dźwiękową, ale jak miałem Radeona 9550 to było to samo. Mi się widzi, że to jakaś niezgodność karty z NFSem. Sterowniki mam ATI Catalyst 9.3 Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 to może spróbuj patcha najnowszego wgrac. Mam Radka 4870 i gra chodzi raczej płynnie na max detalach. Raczej- w sensie, że czasem faktycznie potrafi przyciąć(gram bez anizotropowego filtrowania, aa 2). Tak naprawdę gra jest niedopracowana, graficznie "przebajerowana" i źle zoptymalizowana.(w mojej opinii Pro Street lepiej się prezentuje, a optymalizacja to już kolosalna różnica). Polecam sprzedać na allegro, ja tak zrobiłem, a pieniądze przeznaczyć na jakąś lepszą grę. Ale ta twoja karta to już jest jednak przeżytek i może przez to ta gra przycina. Link to post Share on other sites
martin1591 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Był pewien czas, gdy gra chodziła dobrze. Odkąd zainstalowałem Blueconnecta wogóle komp wolniej chodzi, nawet NFSU (przeszło 2 razy wolniej). Będę musiał system zrobić, może coś pomoże. Link to post Share on other sites
Recommended Posts