GhostNet 0 Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Cześć, mam pytanie do znawców tematu. Pomyliłem pendriva i sformatowałem nie ten. Kilku krotnie zrobiłem format Rufusem aby zrobić bootowalnego pena do msDos. Miałem zaznaczoną opcję szybkie formatowanie. Czy jakaś profesjonalne firma odzyska mi dane z tego pena? Szybkie formatowanie w Rufusie nadpisuje zerami? jak to wygląda? Dzięki za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) Szybkie formatowanie nie nadpisuje nośników. Sam spróbuj odzyskać jakimś softem. Polecam GetDataBack, Ontrack Easy Recovery, To dal mniej zaawansowanych, ale skuteczne. Edytowane 6 Lipca 2018 przez lucjanos Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 tak jak wyżej, jakiś crack easeus data recovery jak chcesz odzyskiwać, lub nawet szybciej minitool 9.1 free, jak chcesz odzyskać partycje, czyli to co szybki format ci usunął, bo on nie kasuje plików. Cytuj Link to post Share on other sites
GhostNet 0 Napisano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Szybkie formatowanie nie nadpisuje nośników. Zastanawiam się. Przy szybkim formatowaniu nie zdąży się okiem mrugnąć i pen jest pusty. Jak to robi Rufus przy szybkim formatowaniu? Pasek postępu podczas zaznaczonej opcji (szybkie formatowanie) no jest widoczny dość długi czas, on wgrywa w tym czasie np kilka plików z msDos? To jest kilka małych plików i nie wiem czy faktycznie nie formatuje jakość całego pena. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts