Piasek998 461 Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Witam od kilku tygodni mam problem z wydajnością karty graficznej. Na początku myślałem że to wina grafiki bo zmiany sterów nic nie dawały. Natomiast na obecnej grafice jest to samo. Wcześniej miałem gtx 670 a teraz 740gt. Jest moment że w 3dmarku 11 jest prawidłowy wynik a po wyłączeniu i włączeniu kompa wydajność spada o połowę. Myślałem że to wina zasilacza, zasilacz be quiet! L7 730w więc zabrałem miernik i sprawdzalem napięcia. Wyniki są prawidłowe :12v=12.17, 5v=5.07, 3.3v=3.34. Jakieś pomysły? Ktoś miał podobną sytuację? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Ja myślę(czysta teoria),że jak włączasz komputer system mu każe coś robić (obciąża w tle) i może dlatego ? Jakiego masz antywirusa ? Czy masz wszystkie aktualizacje systemu? edit: trochę mi się porąbało,bo ty przecież o samej grafice piszesz,sory... Edytowane 30 Czerwca 2018 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Caman 25 Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Zamiast 3dmarka zobacz czy w takim heaven benchmarku zaobserwujesz takie same spadki. Mam nadzieję, że się orientujesz, że z tą zmianą grafy zrobiłeś krok w tył... Cytuj Link to post Share on other sites
Piasek998 461 Napisano 1 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Zamiast 3dmarka zobacz czy w takim heaven benchmarku zaobserwujesz takie same spadki. Mam nadzieję, że się orientujesz, że z tą zmianą grafy zrobiłeś krok w tył... wiem , że do tyłu ale dostałem dobrą cenę za 670tkę ze sygnatury i poszła w świat. Nie ukrywam , że czekam na premiere nowych kart ,ale nie po to by kupić nowego "ampera" tylko po to by kupić 1080tkę po normalnej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts