kocinio 0 Napisano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 § Budżet: 300 PLN § Jakiej myszki obecnie używasz: Deathadder lefthanded. § Jaką masz obecnie podkładkę: QCK+ § Z jakich wartości DPI korzystasz: 800-600 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: Jakieś 3/4 podkładki aby zrobić 180stopni. § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Counter strike, rainbow six siege, league of legends, pubg, battlefield. § Ile przycisków używasz w myszce: 3. (lpm, ppm, scroll - bardzo dużo używany, zarówno na "pulpicie" jak i w grach gdzie najczęściej mam na nim skok, więc scroll powinien być bardzo trwały. § Chwyt: Palm grip. § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 2+2+1 (lewa ręka) § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Mój 5'letni razer wyzionął ducha. § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Z racji tego, iż jestem leworęczny myszka musi mieć profil uniwersalny, dzięki czemu zdecydowana większość myszek np od logitecha automatycznie odpada. Z moich obserwacji zauważyłem dwa godne modele nad którymi również się zastanawiam, są nimi; Sensei 310 oraz Zowie FK1 - taka tylko sugestia z mojej strony. Cytuj Link to post Share on other sites
komputerowiec2 0 Napisano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Ja od jakiś 2 lat posiadam Zowie by Benq za12.Jest bardziej wypukła niż fk. Przyciski funkcyjne po obu stronach. Jeżeli nie zależy Ci na bajerach typu podświetlenie rgb to tą Ci mogę polecić. Cytuj Link to post Share on other sites
grvx59 0 Napisano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Patrz na myszki Zowie, jedyne godne polecenia jak jesteś lewo ręczny. Sent from my SM-A520F using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 W takiej sytuacji jesteś mocno ograniczony. Wybrałbym Sensei'a 310 pierwszorzędnie, jakość wykonania jest zdecydowanie lepsza od Zowie. Cytuj Link to post Share on other sites
kocinio 0 Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Jak wygląda sensor w Zowie i Sensei? Gubi się któraś z myszek przy gwałtowanych ruchach? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 1 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 W sense'u 310 jest lepszy, ale są to już marginalne różnice. Jeśli nie używasz bocznych przycisków to wziąłbym jeszcze pod uwagę Dream Machines DM3. Mała, lekka konstrukcja ze świetnym sensorem, pod warunkiem, że chciałbyś zmienić chwyt, do palma byłaby za mała. Niestety nic podobnego do DA lefthanded nie znajdziesz Jeśli zostajesz przy palm gripie i cena nie gra roli to zdecydowanie sensei 310. FK1 to już dosyć leciwa mysz i jest gorzej wykonana. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 jeżeli rozmiar DA Ci odpowiadał to imo warto rozważyć Zowie ZA11, bo to wielkościowo będzie najbliższe DA z dostępnych leworęcznych Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts