ADRIAN_089 1 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu i zaciekawiła mnie opcja 50Mb/s UPC . Jakie są wasze opinie . Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Nie zdążyłem sobie jeszcze wyrobić opinii bo jadę na tym od trzech dni. Sporo zależy od tego co masz w ścianie, nie każda instalacja pozwala na taki sygnał. U mnie były cyrki ze złączką na klatce schodowej ale monter pokłonił się nad tematem i jest ok. Szybkość i jakość dopiero sprawdzam ale mam nadzieję że będzie w normie. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Mialem przez jakis czas, co tu duzo gadac? UPC jak UPC, wszystko bezproblemowo transfery osiagaja zazwyczaj 99% deklarowanych. Cytuj Link to post Share on other sites
Volter 0 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Mam neta 25Mb/s od roku. Problem był jedynie raz po jakiejś burzy coś im poszło, naprawili po paru godzinach. Prędkości około 20Mb/s w testach, ale na wifi, pod kablem nie sprawdzałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Również posiadam takie łącze, zupełnie bezproblemowo . Cytuj Link to post Share on other sites
przemas3 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ja posiadam tylko 25 Mb/s ale nie ma żadnych problemów deklarowana prędkość jest bliska tej rzeczywistej mi śmiga na tym łączu bez problemu 5 komputerów. więc na moje z 50 tez nie powinno być problemów. ale liczy się też lokalizacja i wiekowość, jakość instalacji. Ja akurat mieszkam 600 metrów od centrali upc w Bydgoszczy może dlatego na nic nie narzekam . Cytuj Link to post Share on other sites
madzia115 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a jakich jeszcze operatorów rozważasz? Interesuje Cię sam net, czy może usługi łączone? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja używam 8 Mb/s od UPC i jest spoko - od około 10 miesięcy z 3 razy się rozłączył na ~30 minut i 1 raz na ~5 godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
madzia115 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 a czy przed popisaniem umowy w UPC, można sobie przetestować usługę? Chodzi mi o coś takiego, jak to często jest w przypadku internetu mobilnego (Ery, Plusa itd), czy Neostrady, lub samej telewizji w Tp. Warto byłoby, to sobie sprawdzić w danej lokalizacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Volter 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ojj ja szczerze wątpię, bo przeciąganie kabla, instalacja, rozgałęzienia, modem + box, chyba by to za dużo pracy i kasy kosztowało. Ale zawsze można zapytać na infolinii. Ale chyba zawsze można zrezygnować w okresie tam miesiąca jak się będzie nie zadowolonym z usług? Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeżeli bez zobowiązań to można po miechu zrezygnować, jak po podpisaniu umowy terminowej to już raczej nie. Cytuj Link to post Share on other sites
gandi 0 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 a wie ktoś, jak to dokładnie wygląda w TP? Chodzi mi oczywiście o usługę telewizyjną. Niby bezpłatnie można brać na 3 m-ce, ale jak to jest w praktyce? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ja używam 8 Mb/s od UPC i jest spoko - od około 10 miesięcy z 3 razy się rozłączył na ~30 minut i 1 raz na ~5 godzin.@Regist88 sprawdź prędkość neta, bo wszystkie 8Mb/s zmienili na 10Mb/s . Ja też mam z UPC, dokładnie 10Mb/s i wszystko śmiga pięknie i zero problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts