Jalulek 0 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Witam Chciałbym prosić o małą poradę. Potrzebowałbym zainstalować na jednej jednostce 2 systemy - 10 i 7. Znajomy je wgrał ale przy każdym przełączaniu systemu przez jakichś inny format plików miałem informację że dysk wymaga sprawdzenia. Pomimo tego że zawsze to anulowałem po paręnastu przełączeniach system mi się całkowicie wykszaczył - blue screeny i restarty. Wiem tyle że przez niezgodność plików jakiś zapis chyba z których korzystają te dwa systemy jest problem z ich jednoczesnym użytkowaniem. Można mieć XP i 7, 8 i 10 ale nie 7 i 10 a tych akurat potrzebuje. Moja płyta główna (jeśli to ważne) to Gigabyte Aorus Gaming Z370 Gaming 5. Co mogę zrobić aby te systemy działały całkowicie niezależnie (nie muszą pobierać danych z dysków jednocześnie). Chociażby jeden dysk pod 7 reszta działa w dziesiątce. Nie jestem zaawansowany w obsłudze sprzętu więc czy mógłbym prosić o jakieś najprostsze ale skuteczne i bezpieczne rozwiązanie? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Czy szukałeś podpowiedzi w necie ? https://www.google.pl/search?q=win7+i+win+10+na+jednym+komputerze&oq=win7+i+win10+&aqs=chrome.1.69i57j0l5.35880j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Edytowane 19 Czerwca 2018 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts