Evans 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Procesor - AMD Phenom II X4 955 Plyta glowna - Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Karta Graficzna - Gainward GTX260 GoldenSample Obudowa - CoolerMaster Dominator 690 Window I teraz 2 pytania : Pamiec - a) OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL6 Reaper b) OCZ 4GB (2x2GB) 1600MHz CL7 Reaper Zasilacz - tutaj mam dylemat. c) OCZ GameXStream 600W d) OCZ ModXStream Pro 600W e) OCZ StealthXStream 600W f) Corsair 620W Chodzi mi glownie oto aby uciagnal okolo 6-8 wentylatorow (3 w obudowie + w przyszlosci zamiezam dokupic 2/3 + byc moze Scythe Mugen II ktory rowniez ma wentylator). Pomozcie Aha, i co do pamieci. Slyszalem ze przy kreceniu Phenomow wiekszy wplyw maja timingi, a nie szybkosc tejze pamieci. Co wybrac lepiej? Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Wentylatory mają pobór mocy na poziomie 1-6W max, więc tym się nie przejmuj. Zasilacz oczywiście Corsair najlepszy (to jednak klasa wyżej niż OCZ). Cytuj Link to post Share on other sites
Gość lukas8161 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pamięć bierz 1600MHz(większa wydajność) i do tego Corsaira Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Z czystym sumieniem polecam Ci ModXStream, cena,jakość, cisza, modularność, wygląd, to są jego atuty, przeszedłem przez masę testów zasiłek, Corsair jedyne co ma lepsze to dłuższa "tradycje" w produkcji zasiłek, co nie znaczy,że na pewno jest lepszy . A pamięci, jak koledzy już pisali 1600Mhz to najrozsądniejszy wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Cr4sH 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pamięć: b) OCZ 4GB (2x2GB) 1600MHz CL7 Reaper Zasilacz: f) Corsair 620W Oczywiście, o ile tylko te masz do wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Stalion92 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 ja tez polecam modxstrema, jest prawie tak cichy jak be-quiet, jedynym mankamentem moga byc nie zbyt dlugie kable, ale nie sadze zeby byly z nimi jakies problemy, a pamieci moze cos a-data vitesta extreme edition 1600 mhz? tanie i bardzo dobre, ale corsairy tez niczego sobie Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 A Corsair to może nie ma odpinanych kabli? No i Corsair ma 5 lat gwarancji, a OCZ 3 lata. To też o czymś świadczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Na pewno nie świadczy o tym,że Corsair jest zdecydowanie lepszy od Moda, Jak dla mnie, ze wszystkich OCZ, Mod jest najlepszy. A jeśli chcesz coś lepszego to tylko BQ!, na pewno nie Corsair, bo to +- to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Corsair ma wyższą sprawność, lepiej trzyma napięcia i jest lepszy od OCZ. Cytuj Link to post Share on other sites
Evans 0 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Wentylatory mają pobór mocy na poziomie 1-6W max, więc tym się nie przejmuj. Hah. Oto sie nie martwie :PP Chodzilo mi oto zeby nie zabraklo kabelkow, bo np. StealthXStream jakos niepewnie brzmi Jak widze po odpowiedziach, oba zasilacze sa dobre, wiec glownym czynnikiem bedzie cena no i gwarancja Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Różnica w sprawności, jest maksymalnie na poziomie 2% dla Corsiaira, a i napięcia też nie różnią się aż tak diametralnie,żeby wychwalać go. OCZ nadrabia te minimalne straty ciszą i ceną ( dla mnie okazały się decydujące ). Jednak nie mam zamiaru się kłócić, jedynie przedstawić i troszkę uzasadnić swoją propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 OCZ nadrabia te minimalne straty cisząA miałeś okazję usłyszeć, jak pracuje Corsair, że uznajesz go za głośniejszego? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts