MatiPl01 2 Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Witam! Zapraszam do obejrzenia krótkiego materiału, w którym przedstawiam problem. Chodzi o to, że włączyłem dziś eksplorator plików i pojawił mi się nowy dysk, który ma pojemność 96mb. Zastanawia mnie fakt, skąd mógł się wziąć, ponieważ nie dzieliłem żadnego dysku na 2 itp, a pozostałe 4 to są normalne, użytkowana przeze mnie dyski. Proszę o pomoc, bo boję się, że może byc to jakieś oprogramowanie szpiegowskie, ponieważ jak widać na filmie nie mam dostępu do tego dysku. LINK: https://www.youtube.com/watch?v=lNNX8saH8lg&feature=youtu.be Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Podłączany był jakiś nowy nośnik? Po oznaczeniach z filmiku zgaduję że to jakaś płyta z dysku optycznego ( płyta DVD/DVD ROM?). Może obraz ISO załadowany? Jeśli obawia się "świrusów " sprawdził bym zawartość pod Live CD Linux-a ( w BIOS trzeba ustawić kolejność w zależności na czym dystrybucja Linuxa została wypakowana USB/DVD). Cytuj Link to post Share on other sites
MatiPl01 2 Napisano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Podłączany był jakiś nowy nośnik? Po oznaczeniach z filmiku zgaduję że to jakaś płyta z dysku optycznego ( płyta DVD/DVD ROM?). Może obraz ISO załadowany? Jeśli obawia się "świrusów " sprawdził bym zawartość pod Live CD Linux-a ( w BIOS trzeba ustawić kolejność w zależności na czym dystrybucja Linuxa została wypakowana USB/DVD). Właśnie od kilku miesięcy nie używam w ogóle napędu, więc to jest niemożliwe, a do komputera podłączałem ostatnio jedynie telefon, ale on nie zostawiłby czegoś takiego OK, Ok, miałem przed chwilą aktualizację systemu i zniknął, więc nie wiem, ale już po problemie. Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 To nie ikona napędu. Ikony napędu są oznaczane inaczej. Uruchom diskmgmt.msc i daj zrzut. Cytuj Link to post Share on other sites
Gatsu 51 Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 A aktualizowałeś Win10 ostatnio? Jeśli tak to był taki bład że się pojawiała jedna z partycji które windows tworzy przy instalacji. Sprawdz w menadżerze partycji i jeśli jest tak jak mówię to tylko usuń literę dysku (tego 100MB) i zniknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts