rafal12322 5840 Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Kolejny świetnie zapowiadający się exclusive na PS4 osadzony w postapokaliptycznym świecie spustoszonym przez tajemniczy wirus który zamienił ludzi w zombie. Dwa dni temu pojawił się w sieci solidny materiał prezentujące pierwszą godzinę gry. Premiera: 22 lutego 2019r. Platformy: PS4 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Premiera: 22 lutego 2019r. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Byle nie dali sztywnego dubbingu, bo osobiście ich odwiedzę i powieszę za jaja. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Spodziewałem się, że Days Gone będzie hitem, może nie na miarę TLoU ale będzie blisko. Tymczasem pierwsze oceny są raczej w kratkę niż w okolicach najwyższego pułapu. https://www.gry-online.pl/newsroom/pierwsze-recenzje-days-gone-gra-nie-spelnia-oczekiwan/zd1c04e Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Dzisiaj zagram, bo już w drodze do paczkomatu - to ocenie. Zbyt wysokich oczekiwań nie mam. Przyssało mnie mocno do tej gry, skończyłem i teraz po głównym wątku fabularnym rozpoczynam zwiedzanie na większą skale. Co mogę powiedzieć: Plusy - Spory świat do zwiedzania, który jest naprawdę piękny i bardzo szczegółowo stworzony - Grafika - Dźwięki - Fabuła, chociaż zapewne nie każdemu przypadnie do gustu, ale mnie mimo swojej sztampowości w niektórych momentach ruszyła i dlatego się przyssałem - Model jazdy motorem - Horda freaków to naprawdę coś Minusy - Momentami słaba optymalizacja (gram na pro) - Mechanika ruszania i strzelania przypomina mi RDR2, czyli ociężale i momentami frustrująca - Denerwujące blokowanie questów podczas pobytu w obozach - Na początku gry mechaniki survivalowe potrafią denerwować, natomiast wraz z progresem przestaje to być problemem Ogólnie gdyby trochę więcej czasu poświęcili na optymalizacje i poprawę tzw. quality of life, czyli poprawki pewnych mechanik i zasad napewno gra przyjęła by się cieplej. Mimo wszystko miło spędziłem czas z głównym wątkiem i zamierzam grać dalej w eksploracji. Dla mnie 7/10. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Osobiście czekam jeszcze z 2 tygodnie. Niech to połatają trochę, bo widzę, że szybko jakieś małe łaty dają i wtedy się ogra. Powinni przez ten czas największe błędy naprawić. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Ta, jeśli chodzi o to, to faktycznie szybko się uwijają. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Ja powoli kończę Sekiro, jeszcze chyba 2 bossów zostało do ubicia i będziemy się zabierać za Days Gone. Zobaczymy czy faktycznie gra jest taka przeciętna jak ją ocenili recenzenci. Lubię takie klimaty więc raczej będę się dobrze bawił Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Nie czytałem żadnych recenzji bo ostatnimi czasy rzadko to robię, więc nie wiem do czego się czepiali, i w sumie to nie mam nadal zamiaru tego robić bo swoją opinię już mam. Ja się bawiłem dobrze bo lubię takie klimaty. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Recenzenci to recenzenci... Tym tak do końca bym nie ufał. Czasem opłaceni, a czasem nie... To ile się posmaruje wpływa na ocenę. Tak samo jak matecritic manipuluje ocenami graczy. Usuwa niskie szczere oceny gier. Pewnie wydawcy posmarowali i cóż... Przy metro było dużo negatywnych ocen mniej lub bardziej słusznych i tutaj już w ogóle był cyrk. Wywalali normalne uzasadnione negatywne oceny i nawet ludzie dostawali bany. Oczywiście tych pozytywnych nawet fałszywych/trollowanych już nie. Automatycznie ocena gry jest wywindowana do góry. Days Gone to z tego co widzę bardzo spoko gra, lecz bardzo niedopracowana. Sporo bugów itp. Grę mam kupioną i się ogra, ale chwilę jeszcze poczekam na patche. Ja powoli kończę Sekiro Jak Ci się widzi ta gra? Będę pewnie też ją ogrywał za jakiś czas. Ogólnie gra jest typowo pod pada czy też K+M? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Gra świetna, z wyjątkiem niektórych bossów... Ja gram na PS4 i mam nadzieję, że pad przeżyje do końca gry bo torturuje go okrutnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Pod względem optymalizacji ostatnia część mapy jest najgorsza, podczas podróży motocyklem ściny i stutter to normalka. Aczkolwiek tylko podczas jazdy, gdy musi wczytywać assety, na piechotę nie chrupnęło nigdy, nawet podczas walk z hordą, gdzie na ekranie goniło mnie ponad 200 freaków. Swoją drogą, polecam po końcu wątku fabularnego pograć dalej, jest parę questów które fajnie zamykają niektóre wątki, a niektóre wręcz otwierają - na jakieś DLC może lub na kolejną część. Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Spoko giera, wszystkie hordy wyczyszczone, historia nie najgorsza czekam na 2 część. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Premiera: 18 maja 2021r. Platformy: PC Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts