mordzik 27 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Witam chciałem sobie złożyć sobie chłodzenie pod procesor i7 8700k @ 5GHZ do swojego komputera który będzie siedział w obudowie fractal r6. Jako ze jestem w tym nowy i zielony chcialem sie dopytac o komponenty do tego typu builda BO takze myslalem nad tym chlodzeniem https://www.morele.net/chlodzenie-wodne-nzxt-kraken-x62-v-2-rl-krx62-02-977446/ Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Jaki budżet? Będziesz też chciał chłodzić GPU? Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Ja myślałem że Autor szuka prawdziwego L.C. a tu mowa o AiO ( kompaktowy zestaw L.C.). Jakiś czas temu czytałem porównanie w testach do wówczas najmocniejszego chłodzenia powietrzem, i nie było ciekawie. W ubiegłym tygodniu na konkurencyjnym portalu z końcówką "lab", był opublikowany test 13 chłodzeń AiO. Moje wnioski z testu, jeśli chcesz mieć cicho i chłodno kup topowe chłodzenie powietrzem od Noctu-y. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mordzik 27 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Pisalem ze mysle takze nad AIO ale w planach mam zakup porzadnego LC koszt jaki moge wydac to 2000-2500 pln na chwile obecna mam nocuta Noctua NH-D15s jak w synagturce Puki co GPU nie tylko samo CPU ale przyszlosc bedzie rozmyslana modernizacja pod GPU Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Jak już masz tą Noctue, to ją zostaw i dozbieraj sobie do tego custom LC. Po co przeznaczać tyle kasy na coś co później i tak sprzedasz. To już 1/4 czy 1/5 pieniędzy, które chcesz przeznaczyć na LC. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts