Misiu91 0 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Cześć, mam pytanie czy te temperatury są ok? jak przeglądam strony internetowe to sa od 44-53 https://imgur.com/a/umLAM Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Trochę za wysokie. Podejrzewam,że jest to związane ze słabą wentylacją obudowy... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Dołożenie wiatraków do obudowy ulży tej jednostce. Zwłaszcza że to laptop. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 @up-no to pojechałem... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 E tam, wydaje mi się że temperaturki tego procesorka są znośne. Cytuj Link to post Share on other sites
vkielon 0 Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Jeśli te max temperatury, to temperatury w stresie, to nie masz sie czym martwic, to laptop. Jak w spoczynku to lipa, ja mam y520 i5 7300hq i w stresie po 73-75. Strzelam ze to wina pasty i teraz dylemat czy zmienic paste i tracic gwarancje czy nie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Strzelam ze to wina pasty i teraz dylemat czy zmienic paste Nic to nie da, ale możesz pastować. Przy okazji nie wiesz co za wynalazek ma autor. Cytuj Link to post Share on other sites
vkielon 0 Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Strzelam ze ma wlasnie jakiegos legiona y520 albo hp omena patrzac po podzespolach. To jesli to nie wina pasty to czego moze byc wina? Jesli jest laptop czysty i wentylatory dzialaja poprawnie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 A po czym to wnioskujesz jak Tjc tego procesora to 100 stopni. Wiatrak w takim stanie wcale nie musi się kręcić zbytnio. Jak puści jakiś stress test i dobije tego procka do 89 stopni to pogadamy o pastowaniu i podkładkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiu91 0 Napisano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Wybaczcie że nic nie pisałem, ale zapomniałem, temperatury obecnie to nawet 39*c, wystarczyło oczyścić laptopa z kurzu(monitor, klawke ), może się to wydawać dziwne ale był jakiś problem ze sterownikami od msi, bo coś z "boost" zrobił w biosie P.S dzisiaj jak odpalilem lapka to bylo 39*c procka i 29*c karty graficznej, wiec calkiem nieźle nie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts