S.O.S 2 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Witam zakupiłem kartę sdxc sandisk extreme plus 128, jej osiągi na asus transformer t300 chi są jak na screenach, czyli bardzo słabe: Screenshot Pomyślałem że podróba, włożyłem do tableta hpx2 10 : Screenshot W lenovo g50 też wyniki zbliżone do akceptowalnych, więc karta chyba ok. Sterowniki na asusie mam wszystkie najnowsze, już sam nie wiem : Screenshot Na blaszaku przez czytnik też mam wyniki 25-30MB/s czyli słabe........... ps: zastanawia mnie jedno, na hpx2 tam gdzie wyniki sa dobre w menadzer urządze jest "karty hostówSD a w środku 3 razy "kontroler hosta intel SD" W blaszaku i moim asusie t300 gdzie wyniki są słabe tego czegoś nie ma w menadzerze hm........jak to doinstalować?!? Ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 24 Marca 2018 przez S.O.S Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 czytniki albo komunikują się z chipsetem magistralą USB 2.0, albo UHS-I nie obsługują, jedno albo drugie. Jak chcemy pełną prędkość, to zwykle trzeba dedykowane czytniki USB 3.0 wspierające najszybsze karty UHS-I i UHS-II podsumowując, wbudowane czytniki kart to zło... (przynajmniej w tanich, lub starszych urządzeniach) Cytuj Link to post Share on other sites
S.O.S 2 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Hmmm, hp x2 10 to stara hybryda na atomie x5 i na niej karta ma dobre osiagi, lenovo g50 to też stary złom na pentium 3540 i też ma dobre osiągi. Transformer t300 chi na core m ma ujowy czytnik wbudowany i yoga 3 pro też?Troszkę dziwne....... Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 napisz do suportu, tak otrzymasz najszybciej odpowiedź i się wyjaśni, ja jak widząc transfery odczyt/zapis na poziomie 25-26MB/s w czytniku, a w innym działa ok, to podejrzewam tylko jedno (jeśli w sterach wszystko ok) Cytuj Link to post Share on other sites
S.O.S 2 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Pisałem ,ale cisza.......zastanawia mnie jak dograć takie coś w menadzer urządzeń "karty hostówSD a w środku 3 razy "kontroler hosta intel SD" Na tych sprzętach co nie działa karta prawidłowo tego nie ma........... Pisałeś wyże że czytniki wbudowane obsługują usb 2 albo uhs-I czy uhs-II. Na moim ostatnim screenie widać że czytnik ma stery USB 3 hmm.już sam nie wiem o co biega.. Edytowane 24 Marca 2018 przez S.O.S Cytuj Link to post Share on other sites
kogi22 0 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Kup sobie zewnętrzny czytnik z usb 3.0. Czytniki wbudowane mają zazwyczaj tylko taką zaletę, że są Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Pisałeś wyże że czytniki wbudowane obsługują usb 2 albo uhs-I czy uhs-II. nie wszystkie, pisałem tak w twojej sytuacji, jak masz transfery 26-25MB/s odczyt/zapis i w sterach piszesz że wszystko ok. Nadal jest to tylko hipoteza, ale wbudowane czytniki nie mają zwykle super osiągów, przynajmniej te w tańszym sprzęcie, zdarzają się wyjątki. Sam mam wbudowany czytnik SD w lapku, ale go nigdy nawet nie użyłem, wolę się zewnętrznym USB 3.0 podeprzeć. Cytuj Link to post Share on other sites
kogi22 0 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 U mnie w asusie n550 odczyt na poziomie 30 Mb/s, zwróciłem przez to jedną kartę, bo myślałem, że to z nią był problem... Polecam ten czytnik https://www.amazon.de/Transcend-TS-RDF5K-Kartenleseger%C3%A4t-MicroSDHC-microSDXC/dp/B009D79VH4/ref=sr_1_7?s=computers&ie=UTF8&qid=1521917848&sr=1-7&keywords=micro+sd+reader Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 ja osobiście używam USB 3.0 SD card reader kingston mobilelite G3 i G4 Cytuj Link to post Share on other sites
S.O.S 2 Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Zakupiłem polecony wyżej card reader kingston mobilelite G4. Teraz wyniki wyglądają tak: Screenshot Wyniki ok więc karta jest dobra:) THX Panowie za rady Edytowane 28 Marca 2018 przez S.O.S Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts