Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam zakupiłem kartę sdxc sandisk extreme plus 128, jej osiągi na asus transformer t300 chi są jak na screenach, czyli bardzo słabe:

Screenshot

Pomyślałem że podróba, włożyłem do tableta hpx2 10 :

Screenshot

W lenovo g50 też wyniki zbliżone do akceptowalnych, więc karta chyba ok. Sterowniki na asusie mam  wszystkie najnowsze, już sam nie wiem :

Screenshot

Na blaszaku przez czytnik też mam wyniki 25-30MB/s czyli słabe...........

ps: zastanawia mnie jedno, na hpx2 tam gdzie wyniki sa dobre w menadzer urządze jest "karty hostówSD a w środku 3 razy  "kontroler hosta intel SD" W blaszaku i moim asusie t300 gdzie wyniki są słabe tego czegoś nie ma w menadzerze hm........jak to doinstalować?!?

Ktoś ma jakiś pomysł?

Edytowane przez S.O.S

czytniki albo komunikują się z chipsetem magistralą USB 2.0, albo UHS-I nie obsługują, jedno albo drugie. 
Jak chcemy pełną prędkość, to zwykle trzeba dedykowane czytniki USB 3.0 wspierające najszybsze karty UHS-I i UHS-II 

podsumowując, wbudowane czytniki kart to zło... (przynajmniej w tanich, lub starszych urządzeniach) 

Hmmm, hp x2 10 to stara hybryda na atomie x5 i na niej karta ma dobre osiagi, lenovo g50 to też stary złom na pentium 3540 i też ma dobre osiągi. Transformer t300 chi na core m ma ujowy czytnik wbudowany i yoga 3 pro też?Troszkę dziwne.......:)

napisz do suportu, tak otrzymasz najszybciej odpowiedź i się wyjaśni, ja jak widząc transfery odczyt/zapis na poziomie 25-26MB/s w czytniku, a w innym działa ok, to podejrzewam tylko jedno (jeśli w sterach wszystko ok) 

Pisałem ,ale cisza.......zastanawia mnie  jak dograć takie coś w menadzer urządzeń "karty hostówSD a w środku 3 razy  "kontroler hosta intel SD" Na tych sprzętach co nie działa karta prawidłowo tego nie ma...........

Pisałeś wyże że czytniki wbudowane  obsługują usb 2 albo uhs-I czy uhs-II. Na moim ostatnim screenie widać że czytnik ma  stery USB 3 hmm.już sam nie wiem o co biega..

Edytowane przez S.O.S
Pisałeś wyże że czytniki wbudowane  obsługują usb 2 albo uhs-I czy uhs-II.

nie wszystkie, pisałem tak w twojej sytuacji, jak masz transfery 26-25MB/s odczyt/zapis i w sterach piszesz że wszystko ok. Nadal jest to tylko hipoteza, ale wbudowane czytniki nie mają zwykle super osiągów, przynajmniej te w tańszym sprzęcie, zdarzają się wyjątki. 

Sam mam wbudowany czytnik SD w lapku, ale go nigdy nawet nie użyłem, wolę się zewnętrznym USB 3.0 podeprzeć.