LukaszSkywalker 0 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Kupiłem GTX 1050 ASUS STRIX 2GB OC. Chciałem ją sobie dziś włożyć zamiast Radeon HD 7770. I mam jedną małą wątpliwość. Na karcie były folie ochronne. Te na wiatrakach były cieniutkie i już je zerwalem. Jest jeszcze jedna taka grubsza (coś jak grubsze folie ochronne na telefon) na spodzie karty. Ją też powinienem zerwać? Wiem, amatorskie pytanie, ale jakimś znawcą też jestem. Kojarzy mi sie, że na poprzednim Radeonie nie było tej folii na spodzie karty. Edytowane 16 Marca 2018 przez LukaszSkywalker Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 jeśli chodzi ci o tę folię na plastiku koło wentylatorów to zdejmij, bo inaczej sama odleci pod wpływem temperatury i może gdzieś się w łopatki wkręcić. Cytuj Link to post Share on other sites
LukaszSkywalker 0 Napisano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Tą folie już odkeilem. Ja polozymy kartę wiatrakami do góry to leży na spodzie(nie nam na myśli wejścia do płyty). I na tym właśnie spodzie jest taka grubsza folia. Wydaje mi się, że na poprzedniej karcie tego nie miałem stąd moje wątpliwości. Czyli jak karta leży wiatrakami do góry na stole to folia jest na tej części od spodu która styka się ze stołem. https://www.x-kom.pl/p/331740-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-gtx-1050-ti-strix-oc-4gb-gddr5.html Na ostatnim zdjęciu karty (to jest wersja z TI, ale moja od spodu wygląda identycznie)widać spód karty. Na tym właśnie spodzie jest właśnie folia. Nie jest ona tak cieniutka jak ta na wentylatorach tylko taka sztywniejsza. Odlkejac? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 folia na backplate ? Tak też ściągnij, bo inaczej sama odejdzie pod wpływem ciepła, a nie chcesz żeby to się stało w zamkniętym PC. Cytuj Link to post Share on other sites
LukaszSkywalker 0 Napisano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 No właśnie RADEON HD 7770 wyglądał inaczej. Nie miał tej plytki z tyłu. Ale to była lekka wersja jedno wentylowana więc pewnie dlatego. Czyli folię ze wzmocnienia karty(blackplate) też zdejme. Nie wiedziałem do końca co to za folia więc wolałem nie ruszać i się upewnić Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Nie wiedziałem do końca co to za folia Pewnie miała chronić przed latającymi kamieniami w obudowie komputera Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts