seba.tian 0 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam, z jakiś rok temu grałem w GRID 2 bez problemu na procesorze dual core E5400 jakoś ostatnio próbowałem zagrać w tą grę i mi wskakiwał error GRID 2 is shutting down Minimum of Pentium D or Athlon 64 x2 required, nie wiedziałem o co chodiz, szukałem na forach nigdzie nie było, żeby to jakoś ominąć wiec postanowiłem kupić nowy procesor a, że moja płyta ma czipset 775 to kopiłem procesor dual core e8500, próbuje odpalić gre i mi wyskakuje ten sam problem. Postanowiłem wiec napisać post o tym na forum jak by co to próbowałem wgrać nowego patcha i cracka, nic nie dało. A dziwki mnie to, że kiedyś mogłem grać i teraz nie wiem jak to ominąć. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 A jak kiedyś grałeś,to na tym samym systemie co teraz masz problem ? Link to post Share on other sites
seba.tian 0 Napisano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 No właśnie miałem format kompa i poźniej nie chciało mi się grac w grida a teraz mam chęci i mi taki error wyskakuje Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Jaki masz system ? Podaj nazwę. Czy gra działała na takim samym systemie ? Czy masz wgrane wszystkie aktualizacje systemu i sterowniki do płyty głównej pod system ? Link to post Share on other sites
seba.tian 0 Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 System win 7 home premium i sterowniki mam aktualne Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Wejdź w menadżera urządzeń i sprawdź czy nie ma tam jakichś żółtych ostrzeżeń.. Link to post Share on other sites
seba.tian 0 Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 No właśnie aktualizowalem system miałem z 137 aktualizacji czy coś takiego bo miałem wyłączone aktualizacje automatyczną Wejdź w menadżera urządzeń i sprawdź czy nie ma tam jakichś żółtych ostrzeżeń.. Nie mam nic Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mogły się nie wgrać jakieś biblioteki od grafiki. Sprawdź czy te aktualizacje, wszystkie zakończone pomyślnie. Czasami,z niektórymi są problemy i trzeba je powtórzyć... Link to post Share on other sites
Rozwiązanie seba.tian 0 Napisano 4 Marca 2018 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 miałem nie zaktualizowane sterowniki do procka, zaktualizowałem i komp mi cały czas chodził na jednym rdzeniu msconfig>rozruch>zaawansowane i zmieniłem na dwa rdzenie i teraz wszytko śmiga. Link to post Share on other sites
Recommended Posts