d4vio91 0 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Witam, Mam nadzieje,że w dobrym dziale to pisze. Mam bardzo dziwny problem z czcionka, mianowicie sama z siebie zmieniła się czcionka z normalnej na kursywe. Jest tak w przegladarce jak i zarówno przy np odpalaniu orgin / steam. Miał może ktoś podobny problem i mógłby coś zaradzić? Niby to nic ale starsznie mnie to irytuje. Edytowane 26 Lutego 2018 przez d4vio91 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 wejdź w Panel sterowania następnie Wygląd i personalizacja, potem pod ikoną Czcionki w Zmień ustawienia Czcionek. Tu z kolei klik na Przywróć domyślne ustawienia czcionek i zatwierdź przyciskiem OK. Nie instalowałeś ostatnio jakiegoś dziwnego oprogramowania wątpliwej reputacji? Niektóre z nich mogą namieszać w ustawieniach systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
d4vio91 0 Napisano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Próbowałem przywrócić domyślne. Nic się nie dzieje. Właśnie mega dziwne jest to że nic nie robiłem odszedłem od komputera na pół godziny i jak wróciłem to tak to wyglądało Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Sprawdź jeszcze w folderze C:/Windows/Fonts czy masz plik Segou UI. Jeżeli jest to i tak jest podmieniony w rejestrze systemowym.. Jaki masz system? Edytowane 26 Lutego 2018 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
d4vio91 0 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Jest ten plik Segou UI i pare innych odpowiedników . WIN10 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 (edytowane) Uruchom Edytor rejestru. Prawo klik na Menu start, tu wybierasz Uruchom. W oknie wpisz Regedit i kieruj się do ścieżki HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts W oknie po prawej wyszukaj wpisy z Segoe UI Pokaż screen z wpisami dotyczącymi Segoe UI. Jeszcze jedno z czcionką potrafi namieszać aplikacja od Stem Edytowane 27 Lutego 2018 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
d4vio91 0 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Skopiuj tekst do notatnika. Zapisz plik z rozszerzeniem .reg o dowolnej nazwie, np. przywracanie.reg.Uruchom (jako administrator) zapisany plik i wyrażamy zgodę na zmiany. Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]"Segoe UI (TrueType)"="segoeui.ttf""Segoe UI Black (TrueType)"="seguibl.ttf""Segoe UI Black Italic (TrueType)"="seguibli.ttf""Segoe UI Bold (TrueType)"="segoeuib.ttf""Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="segoeuiz.ttf""Segoe UI Emoji (TrueType)"="seguiemj.ttf""Segoe UI Historic (TrueType)"="seguihis.ttf""Segoe UI Italic (TrueType)"="segoeuii.ttf""Segoe UI Light (TrueType)"="segoeuil.ttf""Segoe UI Light Italic (TrueType)"="seguili.ttf""Segoe UI Semibold (TrueType)"="seguisb.ttf""Segoe UI Semibold Italic (TrueType)"="seguisbi.ttf""Segoe UI Semilight (TrueType)"="segoeuisl.ttf""Segoe UI Semilight Italic (TrueType)"="seguisli.ttf""Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf""Segoe MDL2 Assets (TrueType)"="segmdl2.ttf""Segoe Print (TrueType)"="segoepr.ttf""Segoe Print Bold (TrueType)"="segoeprb.ttf""Segoe Script (TrueType)"="segoesc.ttf""Segoe Script Bold (TrueType)"="segoescb.ttf"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]"Segoe UI"=- Cytuj Link to post Share on other sites
d4vio91 0 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 meh, niestety nic sie nie zmieniło Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Uruchom konsole CMD jako administrator i wpisz sfc /scannow i Enter. Cytuj Link to post Share on other sites
d4vio91 0 Napisano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Sprawdź jeszcze czy odinstalowanie Steam coś zmieni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts