danceman 3 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Cześć, posiadam laptopa Lenovo Y910 którego potrzebuje otworzyć, jednak mam problem. Aby zdjąć tylną klapę laptopa oprócz rozkręcenia wszystkich śrubek należy podważyć klapę, jednak jest to piekielnie trudne ponieważ nie ma żadnej szczelinki aby coś włożyć i to zrobić INSTRUKCJA TECHNICZNA W TYM ZDJĘCIE KLAPY FILM INSTRUKTAŻOWY - potrzebuje czegoś takiego jak ta blaszka której on używa, ale nie nie mam pojęcia co tym może być. Od nowości dbam jak mogę o laptopa, zero rysek więc nie chciałbym na siłę charatać po klapie jakimś nożem czy płaskim śrubokrętem Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Ja do otwarcia swojego laptopa użyłem śrubokręta z "biedy" i rozklepanego młotkiem gwoździa którego znalazłem na drodze. Oczywiście tobie polecam zakup wyłącznie oryginalnego akcesorium z Lenovo lub oddanie serwisowi który zapewne użyje śrubokręta oraz nożyka do tapet z Castoramy za całe 3 zł za 10 szt + w miarę potrzeby rozklepanego odpowiednio wyprofilowanego śrubokręta. Oczywiście serwisant robi to na osobności żeby Cie serce nie bolało. Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Chyba nie wiesz co piszesz gościu.. Pracowałeś w serwisie ? Wiesz jak to wygląda? Ja np nie używam noża do tapet z castoramy i rozklepanego gwoździa jak to piszesz.. Ja używam takich "narzędzi" do rozbierania pokryw laptopów. Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Chyba nie wiesz co piszesz gościu.. Pracowałeś w serwisie ? Wiesz jak to wygląda? Ja np nie używam noża do tapet z castoramy i rozklepanego gwoździa jak to piszesz.. Ja używam takich "narzędzi" do rozbierania pokryw laptopów. Dokładnie o coś takiego mi sie rozchodzi. Polecasz któryś? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Albo kup zestaw do otwierania telefonów albo weź jakąś kartę typu "moja biedronka", jak będzie za gruba to ją naostrz. http://allegro.pl/zestaw-17-narzedzi-do-otwierania-telefonow-lcd-602-i7110484113.html Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Ja najczęściej używam tych plastikowych "trójkątów" nie zostawiają żadnych śladów na obudowie jeśli robisz to umiejętnie i z wyczuciem. Karty typu biedronka już przerabiałem i nie polecam, potrafią zostawiać ślady po sobie. Czasami jak jest potrzeba używam 5 "narzędzia" w dolnym rzędzie, ale z nim trzeba ostrożnie bo łatwo zarysować obudowę. Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Ja najczęściej używam tych plastikowych "trójkątów" nie zostawiają żadnych śladów na obudowie jeśli robisz to umiejętnie i z wyczuciem. Karty typu biedronka już przerabiałem i nie polecam, potrafią zostawiać ślady po sobie. Czasami jak jest potrzeba używam 5 "narzędzia" w dolnym rzędzie, ale z nim trzeba ostrożnie bo łatwo zarysować obudowę. Możma gdzieś to kupic na allegro ? bo z tego co widze to tylko ali experess Albo kup zestaw do otwierania telefonów albo weź jakąś kartę typu "moja biedronka", jak będzie za gruba to ją naostrz. http://allegro.pl/zestaw-17-narzedzi-do-otwierania-telefonow-lcd-602-i7110484113.html brać to czy znajde gdzieś co tańszego i nie rysującego obudowy? podejrzewam, że wystraczyłyby faktycznie te trójkąty silikonowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 te trójkątne to zastąpisz tanią kostką do gry na gitarze https://allegro.pl/kategoria/czesci-i-akcesoria-kostki-122749?order=m ale lepiej szukać jakąś która się nie będzie bardzo ścierać i nie będzie o kształcie obłym tylko bardziej płaska Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 (edytowane) . Edytowane 27 Lutego 2018 przez danceman Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Wpisz w allegro "otwierak" i wyskoczą te trójkąty Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 brać jakiś plastikowy, silikonowy czy metalowy ? Dobra nvm. toż to drobiazg... dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Ja polecam plastikowy, bo sam z owego korzystam i jestem zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts