diab3l 0 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witam, od jakiegoś czasu zmagam się z problemem ładowania stron. Bardzo często strony w pierwszej chwili w ogóle się nie ładują wyskakuje okno w przeglądarce "nie udało się nawiązać połączenia" lub "the page requested is not available" lub ekran logowania do routera. Po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku odśwież strona zaczyna się ładować ale najczęściej nie wyświetla się poprawnie (nie ładuje zdjęć, animacji, wszystko jest porozwalane). Gdy używam lapka poza domem wykorzystując inne sieci problemu nie ma więc domyślam się że leży on w mojej sieci (router, dostawca neta etc.). Na pozostałych lapkach jest identycznie. Bardzo proszę o pomoc w sprawie jeśli ktoś wie jak rozwiązać tego typu problem. Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Co to za dostawca?Jaki router? Restartowałeś go? Czy próbowałeś wi-fi i kablem? Cytuj Link to post Share on other sites
diab3l 0 Napisano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Co to za dostawca? Jaki router? Restartowałeś go? Czy próbowałeś wi-fi i kablem? dostawca jest lokalny ze Śląska - telpol światłowód podciągnięty do domu wpięty do DASAN H645G a ten do router'a wifi dlink dir-825 pracuję tylko na wifi jak podpinam kabel to w ogóle nie łączy się z netem nie wiem czemu bo kiedyś miałem urządzenie podpięte przewodowo z dostępem do sieci Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Zajrzy do tego wątku http://forum.benchmark.pl/topic/260261-adapter-usb-wifi-przesta%C5%82-dzia%C5%82a%C4%87/ może któraś z porad zwadziła u Ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Przedstawiałeś problem dostawcy połączenia ? Cytuj Link to post Share on other sites
diab3l 0 Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Przedstawiałeś problem dostawcy połączenia ? tak ale oni nie widzą problemu po swojej stronie czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? jeszcze chwila i odwiozą mnie do Tworek... żadna z udzielonych rad pod załączonym powyżej linkiem nie pomogła Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się do routera i sprawdź czy nie masz przypadkiem włączonego filtrowania adresów mac. Jeśli taka opcja jest włączona dodaj do listy adres mac karty sieciowej laptopa, który nie łączy się z internetem. Adres mac możesz uzyskać wpisując w wiersz poleceń(cmd) polecenie ipconfig /all. Karta sieciowa WIFI to Wireless Lan adpater adres mac to Physical Address. Dodaj też adres mac katy Lan laptopa bo przez kable też nie możesz uzyskać połączenia. Gdyby to nie zadziałało konieczne stanie się wprowadzanie adresów dns na sztywno. Wtedy musisz sprawdzić adres DNS na komputerze, który łączy się z siecią i wpisać go na sztywno w ustawianiach protokołu IPv4 na pc który się nie chce połączyć. Po ponownym uruchomieniu pc internet już powinien być. Edytowane 4 Marca 2018 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
diab3l 0 Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 ale ja mam internet. problem dotyczy stricto ładowania stron - czasem potrzebuję 5-10x odświeżyć stronę by się załadowała bo albo w ogóle się nie ładuje albo ładuje się bez grafik, zdjęć (sam tekst) a czasem wchodzi od strzała i bez problemu - nie ma reguły. Filtrowanie mac jest wyłączone w ustawieniach routera. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts