Skocz do zawartości

Recommended Posts

Budżet: do 170zł

Czego potrzebujesz: słuchawki

Przeznaczenie: muzyka

Źródło: zintegrowana karta Realtek 889
Oczekiwania: dźwięk bez uwydatnionej góry/dołu
Muzyka: głównie rock, dance,  trance

szukam słuchawek nausznych w cenie do 170zł, wszelkie "chińczyki" raczej odpadają, miałem już Takstar`y HD 2000 i nie wiem co o nich myśleć, gdy odpaliłem na nich radio (rmf/trójka) w mojej wieży ledwo co było słychać, coś jakby świst i pogłos, na moich kolumnach podłączonych do niej mam normalny dźwięk, gniazdo słuchawkowe jest sprawne i nigdy nie przerywało nic w dźwięku, dodam jeszcze że na mojej integrze Realtek grały zaskakująco czysto a wysokie tony kuły w uszy, jeśli chodzi o brzmienie to grały lepiej na integrze niż na wieży

Twoja Integra to jedna z gorszych wierzy nawet nie podałeś więc strzelam że też nic wysokich lotów. Skoro Chiny odpadają to w tym budżecie nie ma nic dobrego nie chińskiego. Idź do media Saturna czy gdzie i dziej i sobie coswybierz.

Twoja Integra to jedna z gorszych wierzy nawet nie podałeś więc strzelam że też nic wysokich lotów. Skoro Chiny odpadają to w tym budżecie nie ma nic dobrego nie chińskiego. Idź do media Saturna czy gdzie i dziej i sobie coswybierz.

Wieża to Sharp cd-c471, no nie wiem jak z tymi z  chin, gość który mi polecił te Takstar`y powiedział że jeszcze Superlux`y  beda dobre ale nie pamietam modelu dokładnie. Jakoś mnie odstrasza fakt że ceny tych słuchawek kończą się na 200-300zł, czyli nie ma nawet klasy "średniej" nie mówiąc o już wyższych

Edytowane przez v67e57e45e4c5477678

W sumie większość firm które znasz też nie mają nic w klasie średniej i wysokiej. A przynajmniej większość nie ma się czym pochwalić w tych klasach. Chińczycy teraz robią klasy premium. Akurat takstar i superlux skupia się na klasie budżetowej

I bardzo dobrze i to Wychodzi

• Popieram 1

W sumie większość firm które znasz też nie mają nic w klasie średniej i wysokiej. A przynajmniej większość nie ma się czym pochwalić w tych klasach. Chińczycy teraz robią klasy premium. Akurat takstar i superlux skupia się na klasie budżetowej

I bardzo dobrze i to Wychodzi

a  jakie byś polecił z chin poza superlux i takstar?

Edytowane przez v67e57e45e4c5477678
Ja parę lat temu kupiłem Creativa Aurvana Live i są mega fajne. Ogólnie Creative średnie słuchawki robią ale ten model im wyszedł. Dosyć wytrzymałe też są.
Cretive ogólnie robi straszne paści jeśli chodzi o słuchawki, a ten model jeśli chodzi o początkowe serie to im w drodze wyjątku wyszedł. Potem podobno coś zakombinowali i wszystko wróciło do "normy" ale tego nie sprawdzałem.

Edytowane przez anemus