FightMaker 76 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Cześć, Jak w temacie. Szukam możliwie najlepszych słuchawek w kwocie do maks 1500zł (im taniej, tym lepiej - to oczywiste, ale cena nie gra jakiejś znaczącej roli, mogę dopłacić do lepszego modelu). Wymagania: 1. Muszą być umiarkowanie łatwe do napędzenia bo mają współpracować z kartą AIM SC808. 2. Muszą być zamknięte i dobrze izolować dźwięki otoczenia - szum komputera, który znacząco wzmaga się, gdy karta graficzna "wejdzie na wyższe obroty". 3. Analityczność muzyki jest raczej mało istotna - nie będą używane do obróbki muzyki, tylko do zwyczajnego osłuchu, oraz gier. Ogólny "fun" i dynamiczność będą więc istotniejsze. 4. Muszą być wygodne, bo będę je miał przez kilka godzin na głowie. Tak więc uszy nie powinny się pocić, a pałąk uciskać (mogę go rzecz jasna rozciągnąć przed używaniem bo mam stojak na słuchawki). Obecnie mam HyperX Cloud i ogólnie jestem z nich zadowolony, ale z racji, że kupiłem zewnętrzny mikrofon to szukam czegoś z wyższej półki typowo do odsłuchu. Z góry dzięki za propozycje. Edytowane 5 Lutego 2018 przez FightMaker Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) hmm to skoro cena nie gra takiej dużej roli to może przy okazji zmień tą kartę na jakiegoś porządnego DACa? Wtedy nie będziesz zawężał sobie wyboru słuchawek. Edytowane 5 Lutego 2018 przez Michaelz Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 hmm to skoro cena nie gra takiej dużej roli to może przy okazji zmień tą kartę na jakiegoś porządnego DACa? Co w takim razie polecasz? Jaki DAC o dobrym stosunku ceny do jakości? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Sam jestem ciekaw co zaproponuje lepszego od Aim no i jeszcze jakiś wzmak do tego daca co by faktycznie nie zwężać wyboru słuchawek W ilu się zmieścimy 3k 4k razem z słuchawkami? Z zamkniętych polecił bym beyerdynamik dt 150 co prawda dużo tańsze ale fajnie zagrają z Aim. A drożej np. oppo mp3 Jednak za takie pieniądze radził bym odsluchy przed zakupem. IMO kup dt 150 a za resztę bursony do Aim Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) no to musiałbyś powiedzieć coś więcej o twoich oczekiwaniach muzycznych. Ja tej karty AIM nigdy nie miałem, więc nie wiem jak ona się ma do takich standardowych DACów typu AUNE x1s lub T1 jako pseudo lampę, jeżeli w grę wchodzą używki to modi/magni, wsyzstko oscyluje na poziomie 1000zł, ale masz już sprzęt, który robi robotę nawet przy 600Ohm. Tylko tak jak mówię, ja AIMa nie miałem, więc nie wiem co ci zaproponować, Bleck zaraz wpadnie to ci doradzi bo on chyba miał AIMa. Edytowane 5 Lutego 2018 przez Michaelz Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 AUNE x1s Z tego, co się orientuję to ona zapewnia dość surowy, analityczny odsłuch. Mi zależy bardziej na dużej muzykalności, aby źródło było bardziej angażujące. Raczej typowa V-ka. Nie wiem, czy jest zwyczajnie sens przechodzić z czegoś wystarczającego na coś... "wystarczające bardziej". Już chyba lepiej do słuchawek dołożyć. Ale tutaj tez problem bo te 1500zł to raczej taka granica dla dobrych konstrukcji zamkniętych. Dalej to już raczej otwarte, a takie mi nie za bardzo pasują, bo poszukuję konstrukcje typowo izolujące. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Aune x1s to poziom Aim więc bez sensu zmieniać t1 też nie zagra lepiej do 1k ciężko znaleźć coś co było by warte przesiadki. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Do aima wystarczy dołożyć asgarda Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6356 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 AIM to świetny DAC (gorzej ze wzmocnieniem), dorzuć wzmacniaczyk, choćby ten Asgard i masz wstęp do bram piekielnych ałdiofilstwa. Z zamkniętych słuchawek do AIMa to mi na myśl przychodzą Focal Listen, tylko one mogą mieć ciut za małe muszle i do długich posiedzeń będą średnie. Jednak to chyba jedne z najlepiej brzmiących zamkniętych, jakie słuchałem w tym budżecie z tą kartą. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Choćby pffff.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts