scav_ 1 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, zastanawiam się nad zmianą internetu, bo jeśli chodzi o mój obecny to jakieś nieporozumienie. Obecnie posiadam East & West 60/10. Z tego co mi wiadomo, poza E&W mogę wziąć jeszcze internet Netia lub Inea.Jeśli chodzi o to co mam obecnie i dlaczego chce zmienić. Jeszcze dwa lata temu walczyłem z nimi bo upload spadał do 700kbps, niestety nie uzyskałem nic poza mydleniem oczu na ich infolinii. Po przeprowadzce do innego mieszkania wszystko działało, aż do niedawna. Speed testy pokazują download od 10-50Mbps przy uploadzie zbliżonym do tego co jest w umowie - czyli około 10mbps z niewielkimi spadkami.Problem jednak w tym, że po odpaleniu streama przy bitrate 5000, widać pomijane klatki i to że internet nie jest w stanie utrzymać tego bitrate'u. Wcześniej działało wszystko i na 6k bitrate. Nie chce mi się tam nawet dzwonić i pytać co jest, bo usłyszę że u nich wszystko spoko.Mój router to TP-LINK TL-WR841N a komputer podłączony jest przez kabel.Jeżeli mieszka ktoś w poznaniu - najlepiej na piątkowie to chętnie posłucham opinii o w/w dostawcach. Jeśli jest bardziej odpowiedni dział to tego typu pytań to proszę o przeniesienie. Jeszcze mam coś takiego jak Echostar. A internet zazwyczaj chodzi gorzej tak od godziny 16 do 22 Edytowane 29 Stycznia 2018 przez scav_ Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Cześć na twoim miejscu sprawdził najpierw INEA, ofertę 300 Mb/30Mb. Zaznaczę, że nie mieszkam w Poznaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
scav_ 1 Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 No właśnie, zależałoby mi na aktualnej opinii kogoś kto używa któregoś z w/w internetów. Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Używam INEA 1giga poza poznaniem i jest blisko deklarowanej prędkości. Cytuj Link to post Share on other sites
scav_ 1 Napisano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 W poniedziałek prawdopodobnie podpiszę umowę, według tego co mówili różnice mogą sięgać max 30% więc nie tak źle Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts