TorgarN 0 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Witam, od tygodnia na komputerze stacjonarnym siostry windows wywala bluescreena. Raz jest to memory_management i bad_pool_header. Problem pojawial sie na windowsie 7 po około rocznej, bezawarynej eksploatacji komputera. Pierwsze co zrobiłem, to reinstal na mojego win10 celem weryfikacji czy wina aby nie lezy po stronie systemu. Dzien czy dwa bylo wszystko ok, ale pozniej system zaczął sypać bluescreenami i wywalac z aplikacji. Testowo zainstalowałem jej World of Warcraft, sprawdzilem biosa i przywrocilem docelowe ustawienia, monitoring temperatur + profilaktycznie kompleksowe czyszczenie i nowa pasta na CPU. Z gry wywala do puplpitu z jakimis tam błędami, bluescreen pojawia się wszędzie, bez wzgledu na to z jakiej aplikacji korzysta. Od wczoraj praktycznie nie mozna korzystac z pc, bluescreen strzela jak automat. Nie mialem czasu tam podjechac, byc moze dzis po pracy, ale nie bardzo wiem jak to ugryźć. System zaktualizowany do jakiegoś pułapu, kilka update jeszcze lezy niezainstalowa bowiem system stabilny jest tylko przez chwilkę, i nie jest w stanie dociagnac i zaktualizowac do konca. Ktos ma hakies pomysly? Googlowalem, ale zakres porad jest tak szeroki ze nie bardzo wiem jak to ugryźć. Wrzucam kilka fotek poglądowych z bledow win7/10. Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc. Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Zacznij od przetestowania RAM Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Poda specyfikacje komputera czyli jaki procesor płyta główna RAM karta graficzna oraz model i marka zasilacza. Co do testowania można spróbować zamienić miejscami slotach pamięć RAM, jeśli ma dwie jedną wyciągnąć. Testy przeprowadzić jak nie wbudowanym w system programem, to uruchamianym z poziomu BIOS z nośnika program Memeory Test, by odpalić trzeba w BIOS ustawić jako pierwsze zamiast dysku pamięć przenośną USB lub DVD w zależności na czym będzie bot-owalna wersja programu Memeory Test wypakowana. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts