karai 618 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Witam, Planuję zmienić telefon i zastanwaim się nad Honor 7 oraz Huwaei Y6 Pro LTE. Może jeszcze jakieś inne w tej kwocie ? Jak w porównaniu z tymi telfonami wypada iPhone 5C 16GB? Samsung mnie nie interesuje, nie chcę by mi znów bateria wybuchła. Sony - dużo opinii słyszałem , że dobre, inni mówią że Huwawei Lepsze. Pyłoszczelność była by mile widziana. Co możecie polecić ? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kootlett 4 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Nie wiem czym się kierowałeś jako wybór typując te 2 telefony, możesz wyjaśnić? O ile Honor 7 można jeszcze jakoś zrozumieć - kiedyś był niezły, to Y6 Pro? Przecież to złom. Słaby procesor, stare wersje Androida, ja bym tego w ogóle przy tym budżecie pod uwagę nie brał. Do 700pln to możesz sobie wybierać spośród między innymi: Redmi Note 4, P9 Lite 2017, Moto G5. Sony w tym budżecie poza słabą Xperią L1 nie ma niczego. iPhone 5C to już przecież historia, urządzenie stare i z małym ekranem, nawet nie ma jak tego porównywać. Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Porównuję bo aktualnie mam Samsung J1 z 512 MB ram i chcę 1gb , a 2 gb to było by coś - od trzech lat mam telefon. teraz mam Androida 4.4 Kitkat, więc nowszy o jeden numerek nie robi różnicy , ale o dwa już tak. jakie są opinie o Redmi Note 4 ? jest lepsze od Honora ? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Boosz... Za taką kapuche to przynajmniej P9 lite 2017 szukaj. Cytuj Link to post Share on other sites
kootlett 4 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Porównuję bo aktualnie mam Samsung J1 z 512 MB ram i chcę 1gb , a 2 gb to było by coś - od trzech lat mam telefon. teraz mam Androida 4.4 Kitkat, więc nowszy o jeden numerek nie robi różnicy , ale o dwa już tak. jakie są opinie o Redmi Note 4 ? jest lepsze od Honora ? Uwierz mi, na początku 2018 roku nie chcesz mieć telefonu z 1GB RAMu, a taki z 2GB można brać tylko warunkowo - gdy jest tani i budżet nie pozwala na więcej, za 700pln to można mieć już z 3GB RAMu i modele wymienione przeze mnie właśnie tyle posiadają. Poniżej Androida 7.0 osobiście też bym nie schodził. Redmi Note 4 to prawdopodobnie najlepszy smartfon cena/jakość w tej cenie. Przyzwoity procesor Snapdragon 625, 3GB RAMu, 32GB ROM, świetny akumulator 4000mAh, 5,5' LCD FullHD, Android 7.0 po aktualizacji, bardzo dobra jakość wykonania i obudowy, jedynie aparat przeciętny. Przesiadka z tego złoma J1 na RM4 to będzie jak przejście z małego Fiata do Porsche. Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Czyli trzeba będzie robić aktualizację Redmi do Androida 7? a jak w równaniu wypada Redmi Note 4 i Huwawei P9 Lite 2017 ? Sam już się gubię , ja na tym złomie się meczę i kombinuję z małymi aplikacjami , a mapy to porażka - tak zabierają pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
kootlett 4 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 P9 Lite 2017 wygrywa z Redmi Note 4 chyba tylko aparatem Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 No to jestem w kropce. P9 ma dobry aparat , Remi ma więcej pamięci wewnętrznej. Co tu wybrać ? ja telefon zmieniam co 2 -3 lata więc niech będzie to coś solidnego. P9 ma androida 7 a redmi 6 - trzeba robić aktualizację do 7-ki. Chyba wybiorę p9 z kartą pamięci 32 gb i powinno być dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Jest aktualizacja do Androida 7.0 dla Redmi Note 4. Oczywiście mówię o wersji na Snapdragonie, która jest sprzedawana w Polsce. Edit. Teraz przeczytałem dokładnie o co Ci chodzi. Jakie znaczenie ma fakt, że P9 ma androida 7 a Redmi Note 4 miało na starcie 6, ale jest aktualizacja do 7? W przypadku MIUI baza androida ma drugorzędne znaczenie. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
kootlett 4 Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Ale aktualizacja wersji Androida to formalność, Ty nic nie musisz umieć, to się robi samo. Poza tym, Redmi Note 4 jest wręcz mega popularny i kto wie czy w drugim kwartale 2018 nie dostanie Androida 8.0. Na razie są to tylko nie potwierdzone przypuszczenia, ale przy takiej popularności tego modelu można się tego realnie spodziewać. A Huawei, to wiadomo, oni zapominają o wszystkim co nie jest flagowcem już na drugi dzień po premierze, tutaj raczej nie ma co liczyć na cokolwiek. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Jeśli smartfon ma być na dłuższy czas to mimo gorszego aparatu (gorszy nie znaczy bardzo zły, pooglądaj fotki w necie) w redmi, to najlepszą opcją był by wybór redmi note 4 ale w wersji 4/64. https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-dual-sim-lte-black-polska-dystrybucja-p951402 Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Po tych postach mam jeszcze większy zamęt w głowie. Może faktycznie ten Redmi będzie dobry - jego plus to 64 GB na dane , no i ten ram 4 GB - jak to wygląda przy moich obecnych 512 MB .... . Taki prezent sobie chcę sprawić na urodziny. Ale do tematu, to jak wygląda serwis Redmi ? Często się psują ? Baterie nie wybuchają jak to było u Samsunga ? Co znajduje się w zestawie ? Cytuj Link to post Share on other sites
majkel32397 0 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 W sumie dlaczego dalej polecacie redmi note 4 gdy redmi 5 plus to też bardzo dobry telefon w cenie poniżej 700zł? Pytanie z ciekawości, bynajmniej nie złośliwe. Duża rozdziałka(2160x1080), 18:9, szybki skaner, i wydajność i ten sam procesor. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) W sumie dlaczego dalej polecacie redmi note 4 gdy redmi 5 plus to też bardzo dobry telefon w cenie poniżej 700zł? Pytanie z ciekawości, bynajmniej nie złośliwe. Duża rozdziałka(2160x1080), 18:9, szybki skaner, i wydajność i ten sam procesor.Rozdziałka jest standardowa. Parę linii więcej wynikające z dłuższego ekranu. Brak wersji międzynarodowej (min brak polskiego pełnego basebandu) i dostępności w polskiej dystrybucji (czyli jak dołączysz VAT to już cena niekoniecznie konkurencyjna do rmn4)Nic odkrywczego. 18:9 to tylko mało użyteczna moda. Ogólnie szerokość ta sama ale dłuższy o parę mm co nic nie wnosi. Nie wiem jak sprawuje się omnivision vs Sony z rmn4. Ma nieco większa wielkość piksela ale mniejszą jasność.To stosunkowo nowy model i nie wiele o nim opinii. Ciężko polecać coś czego się nie zna. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 @anemus W pierwszych wersjach RN4 był Sony. Teraz już tylko Samsung. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) P9 lite 2017 ma 3gb ramu i według Huawei center dostanie 8 w drugiej połowie roku. A telefon sam w sobie jest bezproblemowy. Miałem Honora 7 lite, mam Huawei P9 lite, żona P9 lite 2017, niedawno zakupiłem P10 lite, wcześniej miałem same Sony M4, M5 , compact i Huawei wygrywa cena jakość zawsze i wszędzie. Dla kobiet jest super bez kombinacji i naukowej wiedzy. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Dla kobiet jest super bez kombinacji i naukowej wiedzy. To jakaś aluzja w stronę Xiaomi? Czasy, kiedy trzeba było bawić się w odblokowanie bootloadera, wgrywanie TWRP i romu już minęły. Ten problem istniał 2 lata temu. Teraz już go nie ma. Jeżeli autorka kupi telefon w polskim sklepie to nie będzie musiała NIC grzebać przy telefonie. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 https://www.mediaexpert.pl/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-64gb-zloty,id-971782 https://www.mediaexpert.pl/smartfony/smartfon-huawei-p9-lite-2017-zloty,id-807977 Rożnica w cenie 300 zł , i teraz pytanie czy warto dopłacać za 1 gb Ram oraz 32 GB pamięci ? Dodam iż telefon ma być na 3-4 lata , i ważne jest jak po długim okresie zachowuje się system operacyjny - czy nadal jest żwawy czy też trzeba co jakiś czas przywrócić go do ustawień fabrycznych. do tego pancerne etui - coś takiego https://spplthumb.blob.core.windows.net/1000x901c/95/27/1d/etui-pancerne-huawei-p9-p9-lite-armor-szklo-slaskie-tychy-372945507.jpg + szkło hartowane. Mój obecny telefon często zalicza upadki i już ma pęknięty wyświetlacz, dlatego chcę chronić nowy nabytek. Nadal nie wime który telefon wybrać. Robię zdjęcia na imprezach itp, więc aparat dobry mile widziany, ale 300 zł daje do myślenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Tutaj Redmi Note 4 4/64 jest za 739zł: https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-64gb-dual-sim-lte-gold-polska-dystrybucja-p1134014 Edit. Huaweie lubią zwolnić po pewnym czasie. Można przeczytać to w komentarzach na mgsm pod P9 Lite 2017 albo P10 Lite 2017. W Xiaomi z tego linku wyżej masz 4GB RAM (1GB więcej) i 64GB pamięci wewnętrznej (48GB więcej) co powinno wystarczyć na kilka lat użytkowania telefonu. Jedynie aparat w Xiaomi jest średni. Na zdjęciach nocnych jest sporo szumu. Trochę ten problem łagodzi używanie diody led i włączenie trybu nocnego. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 3 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 A zastanawiałeś się nad Xiaomi 4X? Bardzo dobra propozycja w tej cenie. Nie ma się do czego przyczepić, na minus właściwie tylko aparat poza tym dobre wykonanie i intuicyjne emiui. Cytuj Link to post Share on other sites
mortimer89 28 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 W sumie dlaczego dalej polecacie redmi note 4 gdy redmi 5 plus to też bardzo dobry telefon w cenie poniżej 700zł? To jednak inny gabaryt. Różnica w jakości zdjęć pomiędzy XRN4 a P9 Lite nie jest przesadnie duża, na pewno nie na tyle by decydować o wyborze. @karai 2GB to aktualnie absolutne minimum, a jeżeli nie planujesz wracać do tematu przez najbliższe 3-4 lata to wskazałbym 3GB jako minimum. Tutaj najlepszy będzie właśnie Redmi Note 4. Serwisować możesz w Polsce, a awaryjność jest na poziomie innych producentów. Ważne, abyś kupił z dystrybucji europejskiej. Cytuj Link to post Share on other sites
woj84 0 Napisano 7 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 lenovo k6 note Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 9 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Redmi Note 4 4/64 zastanawiam się czy czujnik zbliżenia to jest to samo co NFC ? W opisie widnieje taka informacja , że posiada taki czujnik , ale co on dokładnie robi? Czy może Redmi 5 Plus 4/64 jest lepszy ? W Redmi 4 Note ma duży plus za 4 gb ram oraz za pamięć dyskową - nie potrzebuję karty pamięci. A tak przy okazji jakie szkło hartowane jest najlepsze ? Cytuj Link to post Share on other sites
error 404 454 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Honor 7lite po roku użytkowania mogę powiedzieć że telefon jest bardzo spoko.Bateria spokojnie wytrzyma jeden dzień a nawet dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Redmi Note 4 4/64 zastanawiam się czy czujnik zbliżenia to jest to samo co NFC ? W opisie widnieje taka informacja , że posiada taki czujnik , ale co on dokładnie robi? Czy może Redmi 5 Plus 4/64 jest lepszy ? W Redmi 4 Note ma duży plus za 4 gb ram oraz za pamięć dyskową - nie potrzebuję karty pamięci. A tak przy okazji jakie szkło hartowane jest najlepsze ? Nie. Czujnik zbliżenia nie ma nic wspólnego z NFC. To czujnik wyłączający i blokujący ekran przy przyłożeniu fona do ucha. Edytowane 9 Lutego 2018 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts