dr1mzky 0 Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 witam, dostalem wlasnie na krotki okres czasu radeona hd4890. paczka zostala razem z zasilaczem wyslana z polski. przed wyslaniem karty graficznej zostalo sprawdzane czy ona dziala i czy nie ma zadnych usterek, wszystko bylo w porzadku. dzis odebralem paczke z karta graficzna, podlaczylem ja razem z zasilaczem, zmienialem ustawienia w biosie zeby mi sie komputer od razu na pci-e odpalal a nie na zintegrowanej. kabel dostalem rowniez z przejsciowka z dvi na hdmi, poniewaz owa karta graficzna nie posiada wejscia na hdmi. po podlaczeniu karty kablem do monitora albo sie wyswietla popsuty obraz albo w ogole nie ma obrazu.czy mogla powstac jakas usterka podczas wysylki? czy moze karta nie wspolgra po prostu z moja plyta glowna? dodam, ze karta graficzna jest podlaczona do zasilacza jednym kablem 6 pin a jest jeszcze dodatkowe wejscie 8 pin, a ja takiego nie posiadam.specyfikacje kompa:procek: i5-3330plyta glowna: ecs h61h2-lm3 v1.2zasilacz 580w4gb ram czy problem lezu w kablu, albo moze jednak potrzebuje tego dodatkowego podlaczenia 8 pin?prosze o szybka pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Raczej skłaniałbym się ku temu dodatkowemu zasilaniu, ponieważ 4890 potrzebuje dużo "papu" http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/radeon-hd-4890-czyli-4x-super-produkt-asus-gigabyte-his-sapphire.html Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 przejścióweczkę z molex na 8 pin migusiem , gdzie ty chłopie masz rozum, żeby kartę bez podłączenia zasilania testować Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts