bobek5565 0 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Witam. Mam pytanko, mianowicie czy karty graficzne po kopaniu kryptowalut są dobre do grania. Nie różnią się dużo od nowych? I ogólnie co sądzicie o używanych kartach graficznych. Chodzi mi o tą aukcje https://www.olx.pl/oferta/gtx-970-4-gb-oc-windforce-26-szt-CID99-IDrzj6W.html#e183b0d23d https://www.olx.pl/oferta/gtx-970-4-gb-oc-windforce-26-szt-CID99-IDrzj6W.html#e183b0d23d Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Nie wiem jakie temperatury normalnie uzyskuje gtx 970, ale deklarowane 65 stopni wydaje się mało jak na kopanie. Do tego karta do najnowszych nie należy, więc mogła służyć do kopania przez dość długo, nie wiadomo ile jeszcze pociągnie. Także, jak lubisz loterie, to czemu nie? Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Wszystko zależy od tego jak zajechane są karty innymi słowy czy sprzedawca kłamie w żywe oczy a karty były podkręcone pod limit i działały z modyfikowanym biosem a on je wymienia bo je zajechał, czy jest tak jak napisał. Bo jak jest tak jak napisał to od biedy można by zaryzykować. Ale coś mi tu śmierdzi bo koleś twierdzi że będzie wymieniał na 1080Ti a tych kart wydaje mi się nie opłaca się kupować do kopania bo zanim się zwrócą to hoho i jeszcze trochę a rynek krypto walut ostatnio srogo poszedł w dół. Przy czym ja nie jestem górnikiem i nie powiem ci na 100% ale ja bym się w to nie pchał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Przede wszystkim to nie jest aukcja jak na Allegro - to zwykłe ogłoszenie + "Do wszystkich powinienem mieć papiery pudełka i inne rzeczy dodawane przy zakupie." - jeśli nie ma i nie są na gwarancji to niech je wyrzuci Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Ja napiszę krótko jak z ogłoszenia OLX to tylko odbiór osobisty i to z możliwością testowania na miejscu w przypadku karty graficznej grą Wiedźmin 3 lub benchmarkiem Heaven 4.0. Generalnie "kopacz" powinien dbać o sprzęt by odsprzedać o ile się zna jak to robić, ale jednak rożne bywa z używanymi rzeczami tym bardziej tak dość mocno eksploatowanymi jak karta graficzna po koparce krypto walut. Tak więc kupować można pod w/w warunkami. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukiie22 0 Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Pamiętajcie aby kupować karty z gwarancją bo będą zużywane. Cytuj Link to post Share on other sites
KRKgadget 6 Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 odradzam kupowanie kart po kopaniu. Paru znajomych ma koparki i twierdzi ze na niektorych kartach juz jest ciężko odpalić grę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts