Lampardo 0 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam ! Planuję zakup obudowy komputerowej. Mam na myśli ten model https://www.x-kom.pl/p/381990-obudowa-do-komputera-silentiumpc-regnum-rg4-pure-black.html . Lecz problem w tym że moja płyta główna ma 2 złącza na wentylatory. Nie chcę stosować żadnych przejściówek. Wiem że jest tam regulator obrotów i moje pytanie brzmi czy podepnę wentylatory pod ten regulator ? Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Mówisz o wentylatorach w zestawie z obudową? Jeżeli tak one już są tam podpięte. podajesz im tylko napięcie z wtyczki MOLEX z zasilacz nie z płyty głównej. Pozdrawiam Jacek Cytuj Link to post Share on other sites
Lampardo 0 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Mówisz o wentylatorach w zestawie z obudową? Jeżeli tak one już są tam podpięte. podajesz im tylko napięcie z wtyczki MOLEX z zasilacz nie z płyty głównej. Pozdrawiam Jacek Tak , chodziło o te montowane w obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
rebus 22 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 podajesz im tylko napięcie z wtyczki MOLEX z zasilacz nie z płyty głównej W takim przypadku nie będzie można regulować ich prędkości. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 @@rebus, jemu chodzi o podanie napięcia przez molex / czy sata (nie wiem co tam jest) do kontrolera w obudowie... Cytuj Link to post Share on other sites
rebus 22 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 A tak, sorki. Doczytałem o tym regulatorze w opisie obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts