criseq 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Moja kobieta potrzebuje pomocy a ja nie potrafię pomóc. Kupiła dzisiaj zewnętrzny dysk seagate expansion zewnętrzny, ale komputer nie widzi tego dysku. Próbowała na dwóch komputerach , jeden windows 10 drugi windows 7 i na żadnym nie widzi go. Dziwne jest to, że słyszy dzwięki systemowe podczas podpięcia i odpięcia go. W panelu sterowania ->zarządzanie dyskami dysk jest widoczny jako jako Dysk Nieznany Niezainicjowany. Pomoże ktoś ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 skoro jest nowy to pewnie go trzeba zainicjować daj prawym Mój komputer -zażądzaj-magazyn-zarządzanie dyskami i tam pisze czy zainicjowany czy nie Cytuj Link to post Share on other sites
criseq 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Właśnie próbowała tak zrobić i wyskakuje to Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Prz inicjacji wybierz rodzaj partycji MBR A jaki dysk ma rozmiar ile tb? Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Kamil444 Cytuj Link to post Share on other sites
criseq 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 1 TB Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 To partycja MBR powinna być Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 jeśli wyskakuje komunikat że jest za mało, to pewnie geometria poszła (bo nawet kilku GB dysk się da zainicjować w GPT), sprawdź przez testdisk jak wygląda geometria i ile pokazuje jego pojemność. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts