cru5h 90 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Witam Udało mi się kupić chłodzenie Corsair Hydro Series H115i w outlet za 360zł. Super, bo zestaw po zwrocie jest kompletny, pełna gwarancja producenta. Jedyny minus to naruszona oryginalna pasta na bloku. To nie problem, bo paste i tak nakładam Thermal Grizzly Kryonaut... Pytanie mam co do fabrycznych wentylatorów 2x140mm (Corsair SP140L PWM). Na jakie polecicie wymienić te fabryczne, bo są podobno głośne według opinii użytkowników tego AiO? PC dopiero skladam, mam już kupione: Corsair Carbide Clear 400C Seasonic 650W Focus Plus 80 Plus Gold Corsair Hydro Series H115i Pozostaje do kupienia: Płyta główna Z370 z ACL1220 Processor i5-8600K lub i7-8700K 16GB DDR4 3000MHZ SSD M.2 NVMe Plextor M8Pe 128/256GB .... i jakiś GTX bądź RX. Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Prędkość wentylatora (maks.): 1440 obr./min Przy tej prędkość, chyba wszystko jest głośnie. Obniż prędkość i oceń sam, czy są głośne. Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Podobno najlepsze wentylatory na chłodnice to NoiseBlockery eLoop z tym, że są potwornie drogie. Albo jakieś silent wingsy? Edytowane 12 Stycznia 2018 przez MacPiston Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Znalazłem taki film... https://youtu.be/ShwsMds0_qo Jak widać na filmie autor udowodnił że wymiana na wentylatory Noctua o podobnych prędkościach i większym przepływie powietrza nie zmniejsza hałasu jedynie inny ton czy modulacja dźwięku wentylatorów... Można by się zastanowić nad wentylatorami be quiet!, ale jak będą cichsze to będą mniej wydajne. Czekam na opinię użytkownika H115i, który znalazł rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Witaj, Jestem na tym samym etapie. Chce zakupic nowe wentylatory do H115i. Miałem problem z tym chłodzeniem od jakiegoś miesiąca cos zaczeło pykac, wyczytałem że to problem pompy. Wiec filmik na kanal i wysyłam zgłoszenie na gwarancje odpisuja ze wysyłają mi nowe i nie potrzebuja starego. Wiec ja do rozbierania obudowy wyciagam stare chłodzenie a tu nagle słysze ten dzwiek pykania, łapię za łopatki wentylatora wyciagam i wciskam go i jest ten dźwiek wiec chyba na 99% wentylatory padły po 10miesiącach Szukam teraz nowych bo mam nowy system chlodzenia a wentylatory moge wymienic i zobaczymy filmik Czy ktos wie jakie bedą najlepsze do pozycji poziomej typ ? radiator jest u góry pod nimi wentylatory Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez kampers Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 19 Maja 2018 Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Zakupiłem Corsair ml140 pro rgb i powiem ze jest cisza jest przepasc miedzy starymi tylko mały minus nie doczytalem ze trzeba jakies akcesoria by RGB dzialalo Lighting Node PRO Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts