Sildenus 0 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć. Otóż mam komputer dell all in one, zdjecie nizej. Nie korzystam z niego i tylko stoi w kącie. I mam pytanie. Czy jeśli kupiłbym odpowiedni kabel, aby podłączyć mój drugi komputer to działałby ten dell jako monitor? Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Sildenus Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 A masz teraz możliwość włączenia ekranu bez włączania systemu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Może podaj nazwę modelu tego della, na zdjęciu jakoś nie widać, czy to ma jakikolwiek port d-sub / hdmi / dvi ... Cytuj Link to post Share on other sites
Sildenus 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z tyłu są takie wejścia, sory za jakość zdjęcia Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jeśli jest HDMI IN i dobrze zgaduję jak to działa, to powinno zadziałać... jak masz cokolwiek co wysyła obraz po HDMI to przetestuj, może być komputer, laptop, konsola ... Cytuj Link to post Share on other sites
rebus 22 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Na HDMI IN będzie działać. Jest też DisplayPort (na prawo od HDMI OUT). Cytuj Link to post Share on other sites
Sildenus 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Czyli jak HDMI IN nie zadziała, to spróbować z displayportem? Cytuj Link to post Share on other sites
rebus 22 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Czyli jak HDMI IN nie zadziała, to spróbować z displayportem? Z HDMI IN powinno pójść bez problemu. Musisz jeszcze zobaczyć, czy w tym monitorze jest przycisk "Menu", możliwe, że trzeba będzie wybrać źródło - HDMI albo DP (jeśli jest takowy wybór - to po podłączeniu kabla HDMI trzeba by wybrać w "Menu" - HDMI). Cytuj Link to post Share on other sites
Sildenus 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 A co jeśli na tym komputerze który ma służyć jako monitor nie mam dostępu do panelu administratora? Czy to może przeszkodzić w działaniu? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 panelu administratora A czymże jest ten panel administratora? Czymś w systemie? Cytuj Link to post Share on other sites
Sildenus 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Chodzi mi o to, że nie znam hasła do administratora i mogę go używać tylko jako użytkownik Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Tak, ale to dotyczy użytkowników systemowych, racja? Więc w jaki magiczny sposób miałoby to wpływać na pracę wyświetlacza, skoro do jego działania, system będzie odpalany z innego komputera? Cytuj Link to post Share on other sites
rebus 22 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jest jeszcze kwestia zasilania tego monitora. Na dole zdjęcia widać gniazdo zasilania - i tak jak słusznie zauważył @jarrino - czy jest możliwość włączenia ekranu bez włączania systemu (w tym komputerze, do którego "należy" monitor)? Cytuj Link to post Share on other sites
armani 10 Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Najlepiej będzie, jak spiszesz dokładnie co to za model i sprawdzisz na stronie producenta, a jeśli nie to DELL ma bardzo dobry support i możesz zadzwonić i się zapytać. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez armani Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts