Skocz do zawartości

Słuchawki do 500zł i poważny dylemat

Recommended Posts

Witam mam poważny problem w wyborze dobrych nauszników do 500zł.Zaczne może od tego,że aktualnie posiadam CAL-e jednak są one już wysłużone i niestety pałąk pekł  z mojej winy.Problemem była również moja skłonność do niszczenia kabla,musiałem go 2 razy lutować.

Postanowiłem w końcu kupić nowe.W sklepie oglądałem zapewne "zabawki" Skullcandy Crusher Wireless.Jako osoba,której fascynuje bass mi zaimponowały.Było to niewątpliwe coś czego jeszcze nie słyszałem jednak obawiam sie o tony średnie i wysokie.Niestety była 1 przykładowa muzyka a sprzedawca stwierdził że nie może ich na innym gatunku sprawdzić.

2 wybór padł na Sony mdr-xb950n1.Znów kolejne bajery za,które pewnie płaci sie wiekszość a nie za jakość w dodatku przy odsłuchu po kablu głośność wyraznie spadła.Czytałem o tym na zagranicznym forum  i to podobno jeden z problemów.

3 propozycją o której czytałem lecz nie miałem styczności był Akg k612 pro.Jedynym problemem może być to,że jest to konstrukcja otwarta i nieodpinany kabel.Z góry mówie,że nie muszą być to słuchawki bezprzewodowe.Lubie gdy słuchawki wyraznie zaznaczają dół nawet nad wyraz.Nawet CAL,które są uznawane za basowe były jeszcze dla mnie zbyt mało basowe :) Muzyki słucham przeróżnej zdarzy mi sie coś z ciezkim mocnym bassem ale lubie również wrócić i posłuchać zespołu Nightwish lub innych w tym typie ;).Dodam,że muzyki słucham z Sansa clip oraz FiiO Olympus.Zależałoby mi na tym aby to były słuchawki nowe i nie przekraczające mojego budżetu :)