Skocz do zawartości

Zestaw z i7-7700k, 16gb ram, gtx1050ti

Recommended Posts

Witam, mam na sprzedaż zestaw, który składałem niedawno, lecz mam w planach dużą inwestycję i chcę sobie odblokować parę groszy.
Komputer był składany na nowych częściach dobrej klasy(nie żadne chinole jak w wielu gotowych zestawach) oraz był składany przez osobę, która się na tym zna, całość na gwarancji, posiadam pudełka i wszystko co otrzymałem przy zakupie, koszt takiego zestawu jest dość duży(ci co się znają to wiedzą), sprzęt mało używany stąd taka cena, myślę że i tak warto ;) Wszystko w 100% sprawne, piszę ogłoszenie z tego sprzętu!

Specyfikacja komputera:
Procesor: Intel i7-7700K(dobra seria, temperatury pod obciążeniem w zdjęciu poniżej)
Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436
Płyta główna: MSI Z270 Tomahawk
Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX1050Ti
Pamięć ram: Kingston HyperX 16GB(2x 8GB)
Zasilacz: Corsair CX450M
Dysk twardy: WD Blue 2TB
Obudowa: SilentiumPC Gladius M35
Słuchawki: AKG K240 Studio

Mikrofon: Novox NC1

Monitor: Samsung S24D330

Klawiatura: jakaś chińska

Cena jaka mnie interesuje to 4700zł do lekkiej negocjacji, obecnie nie wystawiałem na Allegro, ponieważ istnieje opcja sprzedania bez niektórych rzeczy(typu słuchawki, klawiatura, mikrofon, monitor), zależy mi raczej żeby przynajmniej PC sprzedać w całości a jak ktoś zakupi wszystko to będzie jeszcze lepiej ;)

Z powodu rozmiaru preferuję raczej odbiór osobisty, lecz z opcją dostawy zawsze można się dogadać ;)

Cena za sam komputer - 3800zł oczywiście do niewielkiej negocjacji  ;)

Temperatury procesora:

fF221qR.png

Komputer:

9Whfpiq.jpg

Iu0QUpP.jpg

Powód edycji: dodanie ceny samego komputera

Edytowane przez patryk1011

Przepraszam ale nie lubię jak ktoś chce mnie nabić w butelkę.Jestem uczestnikiem tego forum i uważam ze ten post jest również skierowany do mnie.

NOWE CZĘŚCI:

I7 7700K: 1320 zł.

Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436:  175 zł
Płyta główna: MSI Z270 Tomahawk: 516 zł.
Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX1050Ti - nie piszesz jaki model a to jest ważne,około 700 zł.
Pamięć ram: Kingston HyperX 16GB(2x 8GB) - nie piszesz jakie taktowania a to jest ważne,około 300 zł.
Zasilacz: Corsair CX450M: 236 zł
Dysk twardy: WD Blue 2TB: 268 zł.
Obudowa: SilentiumPC Gladius M35: 187 zł.

RAZEM 3702 ZŁ.

Może coś ominąłem?Jeżeli tak to mnie poprawcie.

A jeżeli nic nie ominąłem, to chcesz sprzedać używany komputer drożej niż ten sam komputer złożony z nowych części.To chyba pomyliłeś forum.Idź gdzie indziej szukać leszczy.Następny Janusz sprzedaży.

Edytowane przez login1969

Proszę bardzo...

https://www.morele.net/inventory/info/Ao3OPo/

Jeśli znajdziesz mi taki RAM za 300zł to naprawdę będę pod wrażeniem

Wszystkie ceny sprawdzałem po Allegro, więc raczej wątpię że się złoży w podobnej cenie na nowych częściach, dodatkowo trzeba brać pod uwagę że przesyłki też liczą dodatkowe koszty, poza tym jest też dopisane że cena jest do negocjacji, więc to nie jest powiedziane że dałem taką cenę i taką będę chciał brać.
Taką sytuację można było spróbować załatwić pisząc na priv do mnie, jeśli by nie pomogło to do administratora, ponieważ obecnie zostałem przedstawiony bardzo negatywnie i każdy kto przegląda temat od razu zwróci uwagę na Twój post.

Edytowane przez patryk1011

Nie prawda autorze. Benchmarków dział sprzedam to nie inne portale, tutaj jeśli nikt nie przyczepi się do twojej oferty lub jeśli się przyczepi a ty potrafisz ja obronić to znaczy, że jest ok.

Na innych portalach dział sprzedam to taki Olx tylko łatwiej oszukiwać ludzi.

Proszę bardzo...

https://www.morele.net/inventory/info/Ao3OPo/

Jeśli znajdziesz mi taki RAM za 300zł to naprawdę będę pod wrażeniem

Napisałeś że RAM w Twoim komputerze to : Kingston HyperX 16GB(2x 8GB).Nie napisałeś że to  HyperX Fury DDR4, 2x8GB, 2133MHz, CL14 (HX421C14FB2K2/16) a to jest duża różnica więc pretensje miej tylko do siebie.Trudno było wrzucić cały koszyk w pierwszym poście?

Przyznac musze, ze cena jest jednak wygorowana. Nawet jezeli taki zestaw pamieci w cenie rynkowej to okolo 800pln, albo drozej (zalezy od predkosci), to i tak 4700pln to za wysoka cena. Na szybko wyceniajac, to 4000-4200pln

Za sam komputer kolega chce 3800 zł a 4700 za cały zestaw z monitorem.

.

Taką sytuację można było spróbować załatwić pisząc na priv do mnie, jeśli by nie pomogło to do administratora, ponieważ obecnie zostałem przedstawiony bardzo negatywnie i każdy kto przegląda temat od razu zwróci uwagę na Twój post.

Przykro mi ale napisałeś taki post oficjalnie więc oficjalnie odpisałem.Myślę że każdy kto ma średnią wiedzę o sprzęcie komputerowym i cenach,a takich na tym forum jest zdecydowana większość,jeżeli nie wszyscy, stwierdzi że jest to jednak cena wygórowana.I czy napisałbym to co wyżej czy nie skutek byłby ten sam,to znaczy nie sprzedałbyś za te kwotę.Poza tym oferta jest napisana niedbale,tak jakby na sprzedaży ci jednak nie zależało.Oprócz tego że nie napisałeś jaki model karty graficznej siedzi w komputerze i jakie dokładnie pamięci masz, to nie napisałeś do kiedy jest gwarancja na ten komputer lub jakie konkretne komponenty do kiedy mają gwarancję.

Ja rozumiem że sprzedający chce jak najdrożej sprzedać a kupujący jak najtaniej kupić,ale jeżeli za używany sprzęt żądasz więcej niż za nowy to jest drobna przesada.Nawet jeżeli doliczymy do tego co ja podałem wyżej 577 zł za pamięci FURY to cena 3800 zł. jest ceną zbyt wysoką.Zresztą coś jest tyle warte ile ktoś za to zapłaci.

wiem ze to nie wycena ale odnosnie cen to wstepnie za calosc zrozumialbym 3000, na czesci to mniej wiecej wyjdzie 3300

ps. w maju kupilem g skill tridentz 2x8gb cl16 3200mhz za 460zł ze wzrotu sklepowego a dzisiaj one sa ponad 1000zł :o
ps2. najlepsze w tym dziale jest to ze mimo rozmow na temat zwlaszcza ceny zazwyczaj sa pogrozki od administracji ze to sa posty nic nie wnoszace do tematu (: