Grubciosc 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Planuję zakup dysku ssd. Chciałbym Samsung 850 pro. Myślałem nad 512 GB ale cena nowego w porównaniu do używanego 1 Tb jest bardzo mała przykład tu: https://www.olx.pl/oferta/dysk-ssd-samsung-850-pro-1tb-gwarancja-producenta-8-lat-wroclaw-CID99-IDq9Fjh.html Wydaje mi się że to dobra oferta?? Na co zwracać uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Suma zapisów hosta: parametr bardzo dobry. Ilość włączeń: tylko 7 razy? Z parametrów wynika praktycznie "nówka sztuka". Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Cena cena i możliwość wystawienia na allegro. Więc chyba dobrze Chce wziąść ale to dużo kasy dlatego chciałem się poradzić Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 na OLX kupuj coś takiego tylko z odbiorem osobistym, gdzie możesz sprawdzić, czy rzeczywiście działa i wszystko się zgadza. Allegro jest bardziej pewne, ale i tak to zakup od osoby prywatnej. Na co zwracać uwagę. czy nie ma żadnych zadrapań na obudowie, bo to unieważnia gwarancje, no i z gwarancją pewnie jak coś będzie się trzeba pomęczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Odbiór osobisty niestety nie wchodzi w grę ponieważ za daleko mieszkam. Dlatego też chciałem kupić przez allegro- chyba bezpieczniej w razie gdyby nie działał?? Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Suma zapisów hosta: parametr bardzo dobry. Ilość włączeń: tylko 7 razy? Z parametrów wynika praktycznie "nówka sztuka". 7 włączeń ma ale czas pracy prawie 11000 godzin a to już raczej nie nówka. Albo ten dysk pracował w macierzy jako zapasowy dysk albo hmm w koparce przez ostatni rok , co by świadczyło o tym że zapisał tylko 2TB prze ten czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Ale to chyba nic nie znaczy?czy wpływa to jakoś na dysk? Zawsze ma gwarancję producenta? Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Nie wpływa, nie jestem obeznany zbyt w tym temacie ale koparka może działać z pena albo karty pamięci więc raczej mało zapisuje. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 czas użytku, czy ilość włączeń nie ma żadnego znaczenia, tylko ilość zapisanych danych ma, a 2TB to bardzo mało, wear leveling jest też tylko na 2, więc prawie nówka. Nawet przez allegro to zawsze zakup od osoby prywatnej, ale znacznie lepiej niż na olx. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Zaryzykuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts