dsn Zielarz 7 Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Cześć, W ubiegłym tygodniu kupiłem Sony A5000 za 1400 zł (nowy z obiektywem KITowym) do tego odliczenie VAT na firmę i aparat wyszedł za ok 1150 zł. Z racji iż mam jeszcze szansę na zwrot, czy znajdę coś lepszego w tej cenie ? Zastosowanie aparatu przyziemnie - zdjęcia dla dziecka, wycieczki, imprezy rodzinne. Korzystam z trybów półautomatycznych - manualny okazuje się zbyt wielkim wyzwaniem Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 W większości sklepów nie masz zwrotów (tylko reklamację/rękojmię) przy zakupach na firmę, więc sprawdź, zanim się napalisz. Co te alfy mają za kit, 16-50? Cytuj Link to post Share on other sites
dsn Zielarz 7 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Aparat zamówiony przez internet i odebrany w sklepie więc mam 14 dni na zwrot. Obiektyw KIT: 16-50 f/3,5-5,6 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Moim zdaniem do twoich potrzeb i umiejętności ,wystarczy. Dobrym telefonem zrobisz nie gorsze zdjęcia,ale dobry telefon to dwa razy droższy... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Ograniczeniem będą umiejętności i obiektyw a nie body. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 To jest właśnie główny problem bezlusterkowców dla półprofesjonalnych zastosowań moim skromym zdaniem. Kity - jak to kity - to syf, a za porządny obiektyw płacisz dwa razy tyle co przy przeciętnym lustrze. Z drugiej strony do casualowego focenia nie powinno być tragedii, jeżeli się będziesz trzymał z dala od ekstremów. Cytuj Link to post Share on other sites
dsn Zielarz 7 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 OK, czyli reasumując - aparat ok jak dla amatora. Jeśli będę chciał coś więcej potrzebna jest lepsza optyka która kosztuje.... chyba że skorzystam z licznych przejściówek pod M42 - może kiedyś spróbuję z ciekawości. Dzięki za poświęcony czas Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Aparat zamówiony przez internet i odebrany w sklepie więc mam 14 dni na zwrot. Obiektyw KIT: 16-50 f/3,5-5,6 Jak był kupiony na firmę to nie ma zwrotów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts