Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie , obecnie mam lumię 930 którą bardzo sobie chwalę - niestety jestem zmuszony wymienić tego "kombajna" ze względu na brak aktualizacji z czym się wiąże brak obsługi niektórych programów :( . Kolejny telefon miałby służyć do robienia zdjęć ( w czym obecny aparat w telefonie wymiata ) i tylko w sumie tyle. Za s7 przemawia cena ,bo jest kilka stów tańsza ale znów za s8 przemawia 3 letnia gwarancja ( Samsung Guard s8) , telefon i tak kupię na raty, gdyż nie czarujmy się wydać ponad 2k za tele to boli...  Jak myślicie? który lepszy ? i czy faktycznie w tym guard s8 nie ma lipy? Pozdrawiam! 

Edytowane przez Piasek998

Oba znam jeden posiadam, drugim miałem przyjemność się bawić. 2 podobne i zarazem różne telefony. Jeśli chodzi o zdjęcia to bardzo dobry wybór bo oba robią świetne. Nawet po zmroku. S8 wygląda pięknie, świeżo, kwestia może że mój s7 się opatrzył ale wyglądem już dla mnie odstaje. Do obu ciężko dopasować dobre szkło (s7 nawet bez edge tez ma lekko zakrzywiony ekran. W obu przypadkach stanęło na folii. Więc dodatkowy guard może się przydać. S8 ogólnie telefon kombajn. W dobrej ofercie warto kupić np. na amazonie często dobre oferty. Samsungowe flagowce mają małą utratę wartości, więc tym bardziej lepiej świeży. Ale ja zostaje przy s7 bo nie mogę zdzierżyć czytnika linii papilarnych z tyłu, mimo że skaner tęczówki działa dość sprawnie. Także dla mnie dopiero s9 lub s10 :D

• Popieram 1

Pomijając ekran 18:9, S8 to bardziej ewolucja niż rewolucja względem S8. Na pewno S8 będzie wspierany dłużej niż S7 i tu można zakładać, że nowsza galaktyka najprawdopodobniej otrzyma Androida P.

Resztę opisał przedmówca, oba telefony są dalej topowe.

Miałem S7e przez rok, teraz od kilku miesięcy mam S8 i szczerze mówiąc lepiej wspominam S7e. Z S7 nie miałem absolutnie żadnych problemów - telefon chodził jak błyskawica, aparat i wszystko inne w jak najlepszym porządku. Z kolei z S8 mam problem z nieostrzącym się aparatem, sporadycznymi (ale zawsze) zawiechami i wywalaniem aplikacji, a do tego czytnik linii papilarnych raz działa a raz nie. Za S8 przemawia nowy ekran 18:9, który jest naprawdę zajebistą zmianą. Mimo wszystko kupno S8 to obecnie loteria i nie pakowałbym się w ten telefon. Na Twoim miejscu brałbym Note'a 8 (w którym rozwiązano problemy poprzednika) lub kupiłbym telefon innej marki. W S8 i S7 boli 4GB ram, przez co multitasking to tutaj kupa. Na chwile obecną nie pakowałbym się we flagowca, który ma poniżej 6GB ramu.

Edytowane przez kacperq

Ojej - faktycznie 4GB ramu to malutko. Nie da się z tego korzystać.
W cenie s7edge nie kupisz nic lepszego - a dopłata setek czy już tysięcy do czegoś świeższego - to strata kasy. Nie warto.
Sam kiedyś zmieniałem telefon ze 2 razy w roku teraz jak zasiadłem grubo ponad rok temu z s7edge tak nic mnie nie kręci. Może Note8 ale czy warto dokładać prawie drugie tyle ile dostanę za s7e ? Raczej nie.