Skocz do zawartości

Nagły problem z PC.

Recommended Posts

Witam kilka miesięcy temu komputer zaczął dziwinie chodzić we wszystkich grach. Problemem jest nadmierne klatkowanie, lub spadek fps co 2-3 sekundy..

GA-H81M-S1  ; iBox-500w ; i5 4460 ; 8gb ddr3 ; r9 270oc

Windows 10Pro 64bit

Nie używam żadnego programu antywirusowego, jedynie defender.

Nigdy z komputerem nie było takiego problemu, gry chodziły bardzo dobrze, po wystąpieniu tego problemu nie robiłem nic aby spróbować go naprawić..

Sprawdz takze temperatury na cpu i gpu oraz taktowanie pod obciazeniem, moze cos sie przegrzewa i zrzuca taktowanie.

Jakis budzet, wymagania co do okablowania?

Masz od kogo pozyczyc zasilacz i zrobic testy?

Niestety nie ;/ Sprawdzę temp. i dam znać

Sprawdz takze temperatury na cpu i gpu oraz taktowanie pod obciazeniem, moze cos sie przegrzewa i zrzuca taktowanie.

Jakis budzet, wymagania co do okablowania?

Masz od kogo pozyczyc zasilacz i zrobic testy?

Więc tak : Temp nie wychodzą ponad 75 stopni, chyba że gram bardzo długo na karcie osiąga max 80. Taktowanie w normie, nic nie spada ; /

Niestety nie ;/ Sprawdzę temp. i dam znać

Więc tak : Temp nie wychodzą ponad 75 stopni, chyba że gram bardzo długo na karcie osiąga max 80. Taktowanie w normie, nic nie spada ; /

Sprawdzane w cs;go

Gwarancji 100% na odleglosc Ci nie dam ale zmienilbym zasilacz bo i tak jest do kitu!!!

Instalowales nowe sterowniki?

Jakie to gry i ustawienia?

Czy gry ktore klatkuja wczesniej dzialaly ok?

Sterowniki z tego co wiem są aktualne.

Gry które klatkują a wcześniej chodziły jak marzenie ; AC III , AC Revelations , Cs;Go czasami tylko na serwerach , mafia 1 (niedawno sprawdzane, klatkowanie ciągłe, tj.stuttering) .. Masakra, Gta V chodzi normalnie

A co na to podgląd zdarzeń,błędy krytyczne ? Może skojarzysz czas ich występowania z czasem gry ...

Niestety nie jestem w stanie nic zrozumieć z tych błędów ani nie dam rady skojarzyć ich czas z czasem gry ;/ Mogę podesłać jakoś ten dziennik ?

Gwarancji 100% na odleglosc Ci nie dam ale zmienilbym zasilacz bo i tak jest do kitu!!!

Instalowales nowe sterowniki?

Jakie to gry i ustawienia?

Czy gry ktore klatkuja wczesniej dzialaly ok?

Zasilacz raczej zmienie w swoim czasie, no ale gdy ten komp został złożony to gierki chodziły dobrze bez problemów, to się stało po dłuugim czasie więc ? Może pasta na procku ?