patryko_m 0 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Witam wszystkich, Bazując na rankingach i informacjach które gdzieś tam znalazłem spróbowałem złożyć komputer ( Poniżej Link do koszyka )http://www.morele.net/inventory/info/00672ae5/Komputer będzie służył dla mnie jako urządzenie pracy przy tworzeniu projektów w programach typu archicad / sketchup oraz późniejszego renderowania projektów i tworzenie fotorealistycznych wizualizacji ( program v-ray ). Na forum sketchupa i v-ray polecają konsumenckie karty graficzne 1080ti dlatego też nie chcę wchodzić w karty z seri quadro . W zestawieniu nie pojawił sie żaden dysk gdyż początkowo planuje wsadzić do niego dysk na złączu m2 (samsung evo950 256 gb ) który posiadam obecnie w swoim laptopie , Jako dysk hdd planuje kupić dysk zewnętrzny . Byłym wdzięczny za sprawdzenie zestawu który złożyłem . Wypowiedzenie się za / przeciw poszczególnym podzespołom - ewentualne kwestie zmiany podmiany tak by uzyskać możliwie najlepszą konfiguracje w budżecie 8 - 9 k Wiadomo im mniej tym lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Aileri 7 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 CPU raczej samo sie nie schlodzi Wrzuc jakiegos dark rocka no chyba ze nie lubisz wykorzystywac 100% procesora i OC nie bedzie Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 na serio tylko 16GB, male te projekty. Jako dysk hdd planuje kupić dysk zewnętrzny . czemu ? Jest to zawsze gorsze rozwiązanie pod względem prędkości i bezpieczeństwa. No i tak jak wyżej, CPU się samo nie schłodzi, choć był już tu taki jeden i narzekał, że ma ciągle 100°C na rdzeniu nawet w idle. płytę sam wybierałeś jakoś specjalnie, przy x299 warto się nad sekcją i jej chłodzeniem pochylić. Cytuj Link to post Share on other sites
patryko_m 0 Napisano 23 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 (edytowane) na serio tylko 16GB, male te projekty. czemu ? Jest to zawsze gorsze rozwiązanie pod względem prędkości i bezpieczeństwa. No i tak jak wyżej, CPU się samo nie schłodzi, choć był już tu taki jeden i narzekał, że ma ciągle 100°C na rdzeniu nawet w idle. płytę sam wybierałeś jakoś specjalnie, przy x299 warto się nad sekcją i jej chłodzeniem pochylić. Jestem laikiem nie znam się na tym dlatego te braki . byłbym wdzięczny gdyby komuś z was udało się podesłać mi poprawnie złożony koszyk. Co do ramu i dysku - Obecnie mam 16 gb i daje radę Edytowane 23 Listopada 2017 przez patryko_m Cytuj Link to post Share on other sites
Aileri 7 Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Twoj koszyk nie jest wcale taki zly. Jezeli 16 Ci starcza to zostaw te kostki. Co do plyty mysle ze mozna poszukac tanszej i lepszej ale ta nie jest tragiczna, zasilacz spokojnie to uciagnie lecz jak zalezy Ci na "kulturze pracy" jak to niektorzy nazywaja to mozesz szukac w wyzszych W cos kolo 700-750 ale jak na moje nie ma potrzeby raczej hałasem karty graficznej nie przebije przy obciazeniu. Do chlodzenia procka polecam standardem dark rock 3 pro ew. szukaj czegos innego ale ten jest bardzo cichutki i ma swietne osiagi. + Pamietaj ze black week sie zaczal i mozna znalezc cos sensownego taniej Tak jak @up napisal. Lepiej miec hdd w srodku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts