yvonne 0 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Czy wszystkie monitory mają w sobie jakieś technologie zapobiegające emitowaniu niebieskiego światła? Bo nie wiem, czy mam szukać jakiegoś ekstra z taką funkcją, czy to już jest standard. Od obecnego monitora pieką mnie oczy, nie wiem czy to z nim jest coś nie tak, czy powinnam iść do jakiegoś okulisty... Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Spróbuj na początek zmniejszyć ostro jasność i trochę kontrast. No chyba że to IIyama - te to wypalają zawsze ozy zdrowo. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Istotne jest w jakich warunkach oświetleniowych pracujesz, jaka odległość i od jakiego monitora. Ile godzin dziennie? Posiadasz jakąś wadę wzroku? Z czym pracujesz: grafika, tekst itp. Cytuj Link to post Share on other sites
stofro 21 Napisano 23 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 A nie prościej po prostu zainstalować sobie f.lux'a? I można 24/7 przed monitorem siedzieć, bez męczenia oczu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts