benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam ostatnio wpadłem na pomysł aby podłączyć tv pod komputer poprzez złącze s-video. Posiadam kartę graficzną Galaxy9800GTX Karta posiada wyjście s-video więc nie potrzebuje przejściówek. podłączyłem TV-OUT do karty graficznej oraz S Video do TB ( sony Bravia 32 cale ) restartuje kompa patrze i ... jest ładnie Logo biosu moge wejsc do biosu itd, ale pojawia sie ładoawnie systemu a pozniej juz nic nie widac czarny ekran. cos nie tak zrobione? Cytuj Link to post Share on other sites
QszaQ 0 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Sprawdź w sterownikach karty czy TV out jest włączony. Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 W systemie musisz włączyć drugie ekran, wtedy pulpit będzie klonowany na TV. Jeśli chcesz korzystać z TV jako z monitora, to podłącz go przewodem D-SUB, uzyskasz wtedy większą rozdzielczość i lepszą jakość obrazu (przez S-Video sygnał może uzyskać maksymalną rozdzielczość 1024x768). Jeśli nie masz w TV wejścia PC to zaopatrz się w kabel HDMI i przelotkę DVI-HDMI. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dałem Duplikuj ekrany ( uzyj telewizora jako ekranu głównego ) restaruje PC i tak jak mówie widac normalnie zdjecie biosu itd a gdy sie ładuje sustem to zastaje czarny ekran Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 W takim razie włącz w sterownikach "wymuszanie wykrycia TV". Choć osobiście przy podłączaniu do telewizora LCD polecam wykorzystać kabel D-SUB, S-Video ma już swoje lata i obraz będzie znacznie lepszy przy zwykłym kablu monitorowym. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 kupie go ale najpierw chce sprawidz czy bedzie to działac na TV OUT dałem to i tam w steronikach pisze TELEWIZOR ale ani modelu ani nic Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Przez S-Video nic więcej Ci nie "powie". S-Video jest jednokierunkowe, więc tylko wysyła sygnał do odbiornika a przez D-SUB przesyłane są jeszcze informacje o rozdzielczościach i częstotliwościach odświeżania. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dalej to samo, w ogole dziwnie ładuje sie sytem tak jakby z "Visty" normlanie leca takie zielone paski jaki to ma byc kabel? Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hmm, przekłamania kolorów to dość częste zjawisko przy łączeniu z TV przez S-Video. Generalnie jeśli chodzi o współpracę z TV, to ATI jest lata świetlne przed NV już od wielu lat i osobiście na ATi nigdy nie miałem żadnych problemów, poczynając od leciwego 9200SE na HD4670 kończąc. Kabel VGA, z obu stron męski. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 taki ?? http://allegro.pl/kabel-d-sub-m-m-hd-vg ... 32189.html to kupie a powiedz mi jeszcze jak mam na karcie dwa wejscia dVi to jak do tego kabla zastosuje przejsciowke DVI-D-SUB to bedzie działac?? Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dokładnie o taki kabel chodzi. W połączeniu z przejściówką DVI-D-Sub będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 super juz wszystko działa:P wykreciłem z monitora na chwile kabel i wszystko smiga:P Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts