multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Może pogadaj z kolegą seba84_2005 on jest spec od tego Tylko co z mosfetami?!No bloki są...w czym problem ?! Tylko właśnie myślę nad stelażemA tem firmowy z cooling.pl ?! mały bo mały ale może by dał rade... Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Co masz na myśli mówiąc firmowy? Dołączają coś? Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Coś takiego : http://www.cooling.pl/swiftech-radbox-m ... ,1607.html Wiem że to małe ale gotowiec Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kurde to mi nic nie da bo ten 3x120 jest na tyle długi że jak go zamontuje tak blisko budy to nie wepnę kabla od zasiłki :> Potrzebne mi te trzpienie ale nawet nie wiem jak się to nazywa... :help: @edit: niech to Już to wszystko kosztuję 3104zł bez wysyłki a chciałem nie przekraczać 3000PLN no ostateczny limit to 3500PLN Mam nadzieję że więcej już nie będzie Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Załatw sobie gwintowane pręty i dotniesz na wymiar a kontrować możesz nakrętkami i OK a jak nie to właśnie takie kształtki Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Chodzi ci o to? http://www.allegro.pl/item670113067_pre ... x1000.html Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Tak tylko jest problem do do chłodnicy tego nie czepniesz ale kawałek blachy do chłodnicy a do blachy te pręty. Myśle że łatwiej płaskownik pokroić, powiercić i na koniec powyginać potem farba i po problemie. Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Chyba będę zmuszony tak zrobić Ewentualnie znajdę te trzpienie co pokazywałem wyżej To by było best @edit: na mosfety wrzucam to : http://www.cooling.pl/ek-waterblocks-mo ... 51604.html - EK Waterblocks Mosfet Asus X58 KIT - Acetal 279,00PLN Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Malowanie skończone Wyszło super, efekt przekroczył moje oczekiwania Naprawdę polecam! za 19zł mam dużo ładniejszą bude Fotki: http://img189.imageshack.us/img189/4941/beforei.jpg http://img268.imageshack.us/img268/6395/afteri.jpg Przepraszam za słabą jakoś i małą ilość ale nie mam dostępu do aparatu więc fotki zrobiłem komórką :> Nokia N73 ME Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Malowanie skończone Wyszło super, efekt przekroczył moje oczekiwania Naprawdę polecam! za 19zł mam dużo ładniejszą bude Fotki: http://img189.imageshack.us/img189/4941/beforei.jpg http://img268.imageshack.us/img268/6395/afteri.jpg Przepraszam za słabą jakoś i małą ilość ale nie mam dostępu do aparatu więc fotki zrobiłem komórką :> Nokia N73 ME Nie no obudowa wygląda świetnie nie możemy się doczekać na efekt końcowy, ale już widać, że będzie to wyglądało MROCZNIE i CIEKAWIE Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dzięki Jak już będzie wszystko to pożyczę od kogoś cyfrówkę i porobie zdjęcia Planuję ciemno niebieski podchodzący pod fiolet design Myślę że dość oryginale bo zazwyczaj jest jasny lub ciemno niebieski eventualnie pełny fiolet a ja zrobię coś pomiędzy I tu właśnie moje pytanie do tych wiatraczków revolteca bo nikt mi nie odpowiedział :help: Revoltec Dark Blue. Głośne one są? skręcę je na 5-8V I właśnie się zastanawiam czy nie kupić platformy razem z WC bo w okresie pomiędzy musiałbym kupić chłodzenie a nie mam ochoty wydawać 150zł+ na półtora miesiąca lub miesiąc Ale jeszcze zobaczymy. A może ktoś ma jakąś używkę za kilkadziesiąt PLN? Pod LGA1366 Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 fajne ., tez jutro ide malowac swoja Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 revolteki są ciche mam dwie na ninjy(czerw.i nieb.) i jeden w zasilaczu. Ciche i wydajne-50CFM przy 21 dB. Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 revolteki są ciche mam dwie na ninjy(czerw.i nieb.) i jeden w zasilaczu. Ciche i wydajne-50CFM przy 21 dB.Dzięki, właśnie o to mi chodziło Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Malowanie skończoneNarobiłeś mi smaku tyle że jestem strasznie leniwy. Teraz ta buda naprawde wygląda ekstra !!! Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Też tak uważam Napisałem krótki podradnik o tym malowaniu tylko ciekawe czy mi zaakceptują Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 No widzę że się postarałeś z tym malowaniem. Co do budy to potem jak już złożysz Liquid Cooling to będziesz musiał pomyśleć o większej obudowie. No chyba że nie przeszkadzają ci chłodnice za obudową ? Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 2x240 wejdzie do środka bez problemu nawet 1x 360 + 1x240 by może weszło u góry Zobaczymy jak przyjdzie Budy nie chcę zmieniać bo jest nowa, mam ją 3 miesiące Jeszcze mam dwa pytania 1.Czy Core i7 920 D0 @ 4,2Ghz nie będzie hamować kart pokroju G300? 2.Ma ktoś odsprzedać jakiś cooler pod LGA1366? Bo jak kupię nowe części to przecież nie dam boxa Link to post Share on other sites
Sławek 242 0 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Arcziy Jaki to spray bo też chcę malować na taki kolor jak twoja I jeszcze jedno buda wygląda za...cie Pozdro Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dzięki spray to motip: http://www.allegro.pl/item681056648_mot ... 500ml.html Ten sam sprzedawca Ja brałem matowy bo malowałem głównie wnętrze P.S. Jak pomalujesz to zostaw żeby schło z 12h, będzie wyschnięte po godzinie albo dwóch ale przy montażu podzespołów lakier będzie schodzić ja byłem nadgorliwy i jak przykręcałem wiatraczek (na szczęscie jako 1) to lakier zszedł w tym miejscu I musiałem poprawić Więc radze zostawić na dłuższy czas żeby sobie spokojnie wyschło Link to post Share on other sites
przemcio123 0 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ARCZIY Obudowa jest zaje....a za taką cena super efekt ja jeszcze bym dał dwa neonki i git Mam w planie napisać temat o wykonaniu neonów za 2.40zł(na elektronice nie trzeba się tak znać )bedzię to dla każdego użytkownika tanie rozwiązanie Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 bym dał dwa neonkiA skąd wiesz że nie ma? Oczywiście że jest ale 1 bo 2 się spalił bo przesadziłem z amperami Patrzyłem czy większej ilości będzie mocniej świecić ale niestety jeden się spalił a 2 działa ale na stocku bo w kompie nie mam jak zwiększać amper :> Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 7 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 @Arcziy Mnie to namawiasz żebym poczekał na G300 zamiast 2x285 SSC a sam w tym czasie dokładasz 280 SSC...oj nieładnie bardzo nieładnie... edit : I niech chociaż jeden kolega napisze że buda Arcziy"ego wygląda jak stara stodoła bo nie chce mi sie malować Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 @Arcziy Mnie to namawiasz żebym poczekał na G300 zamiast 2x285 SSC a sam w tym czasie dokładasz 280 SSC...oj nieładnie bardzo nieładnie... Ale ja już mam 1 Gtx'a a ty nie Mnie to będzie kosztować 700zł a ciebie prawie 3tyś I niech chociaż jeden kolega napisze że buda Arcziy"ego wygląda jak stara stodoła bo nie chce mi sie malować Jak chcesz to wystawie ci aukcje na allegro i wyślesz mi bude to ci pomaluję Ale ty płacisz za kuriera Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 7 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 @Arcziy Będe sie zastanawiał nad tym malowaniem bo efekt jest boski tylko zdejmowanie tych plastików mnie troche przeraża No ale może z miłości do mojej maszynki jakoś sie ugne. Link to post Share on other sites
Recommended Posts