Elvis799 22 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam. Jak w temacie poszukuję tabletu do 300zł, ma być dla dziecka, także najbardziej porządane cechy to trwałość obudowy i wydajna bateria i tylko 8cali wchodzi w grę i oczywiście tylko używka bo w tej cenie nówka raczej lipny będzie (co nie zmienia faktu że używka też szału nie zrobi).Po przewertowaniu trochę netu mam na oku - Lenovo Tab2 A8-50F ogólnie polecany (mocna obudowa i bardzo ładnie trzyma baterię), ale znalazłem też - Huawei MediaPad T3 8.0 , parametrowo troche lepszy, co może ważne posiada 1gb ram wiecej od Lenovo. I tutaj mam problem bo zero testów w internecie widzę, obudowa wydaje się OK ale trzymanie baterii i ogólna wydajność to juz zagadka http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Posiada może ktoś taki sam tablet i mógłby cos wiecej o nim napisać ? Jak i inne propozycje jestem skłonny rozważyć. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 miałem oba, huawei media pad (7') to totalna padaka wiem że to nie istotne ale GPS raz działał a raz nie, a wydajność pozostawiała dużo do życzenia lenovo działa stabilniej szybciej ale królem wydajności nie jest. Do nawigacji youtuba i podstawowych prac starcza. do grania nada się tylko do bardziej podstawowych tytułów. Jak dziecko nie rozwali szybko urządzenia (zatem nie będzie szkoda kupić) można rozważyć zakup xiaomi mi pad 2 za 500-700zł jak się znajdzie na allegro. Tablet ma wyraźnie lepszy ekran, działa szybko i stabilnie, ładnie odpalają gry 3d z minusów słaba bateria i konieczność szukania urządzenia z wgranym polskim romem. Wgrywanie samemu to męka i konieczność odblokowania przez xiaomi Reasumując jak ma być tanio i przeciętnie ale najlepiej w stosunku cena jakość weź lenovo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Elvis799 22 Napisano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2017 (edytowane) Dzięki za info, niestety 300zł max do wydania jest, trochę ciekawostka, że Lenovo z 1gb ram lepiej sobie radzi od tego Huawei z 2g ramu A gdyby porównać tego Lenovo do Orange Sego P350X ? Edytowane 17 Października 2017 przez Elvis799 Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 może miałem taki felerny egzemplarz ale ciął się niemiłosiernie Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Ja dla dziecka kupiłem http://allegro.pl/tolino-tab-8-intel-4x-1-83ghz-fhd-2gb-ram-16gb-i6720113099.html Szybki procesor, 2GB ramu. Bardzo dobra jakość wykonania - obudowa gumowna aluminiowa. Jedyna wada to .... bateria. Atom ją zjada szybko. Bez GPS. Cytuj Link to post Share on other sites
Elvis799 22 Napisano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2017 (edytowane) No właśnie tu bateria musi być mocna, tamten Lenovo nie szalejąc mocno, lekko 1,5dnia wytrzyma.. Edytowane 17 Października 2017 przez Elvis799 Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Możesz kupić w tym budżecie nówkę z pełną gwarancją, do tego markową - np https://www.sferis.pl/tablet-lenovo-tab2-a7-10f-mt8127-70-1gb-8gb-bt-wifi-gps-android-44-czarny-59-442866-p378794'> TAB2. Na kolana nie powali, ale jak dla dziecka, budżetowa opcja jak najbardziej ok. Będzie się przyjemnie grało dzięki przyzwoitemu prockowi, dobrej matrycy i Dolby. Producent czas pracy baterii określa na okres do 8h - wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts