Vayson 26 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam, Posiadam płytę Gigabyte GA-97X Gaming 5, podczas aktualizacji BIOSu do najnowszego, komputer włącza się na 10s razem z czarnym ekranem i zaraz wyłącza się, tak jest cały czas. Wyjmowałem baterie, niestety nie pomogło. Z tego co wiem na tej płycie nie ma możliwości przeprowadzenia force bios. Macie jakieś pomysły jak się z tym uporać ? Płyta jest na gwarancji, myślicie że zdołają to naprawić czy wysłać płytę i szukać nowej ? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Yoroshimi 1 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Na jak długo wyciągnąłeś baterię? Z własnego doświadczenia wiem że co płyta to inny czas resetowania, polecam wyciągnąć baterie na 24h. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Wykorzystaj dual bios... Cytuj Link to post Share on other sites
Vayson 26 Napisano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Niestety nie wiem jak uruchomić drugi bios Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 https://www.google.pl/search?q=uruchamianie+dual+bios&oq=uruchamianie+dual+bios&aqs=chrome..69i57.13853j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Poczytaj tutaj,może znajdziesz.Teoretycznie,na płytach Gigabite powinno się to robić samo,czyli automatycznie. Poczytaj instrukcję płyty głównej,tam powinno być opisane,jak to zrobić manualnie. Na mojej, Z87 ,są dwa przyciski... Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Płyta jest na gwarancji, myślicie że zdołają to naprawić czy wysłać płytę i szukać nowej ? Pozdrawiam Wysyłaj i mów w zgłoszeniu że czarny ekran Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts