MostLikelyRacist 1 Napisano 13 Października 2017 Udostępnij Napisano 13 Października 2017 (edytowane) Budżet: Do 200 zł Jakiej myszki obecnie używasz: SS Rival Jaką masz obecnie podkładkę: DM Pad XL Z jakich wartości DPI korzystasz: 400 (W grach, w których trzeba celować, czyli FPS, itd.), 1000 (Pulpit, reszta gier) Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: ok. 56 cm W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): CS:GO, LoL, R6S, ale nie ograniczam się w gatunkach, więc gram też w jakieś nowe gry (co prawda głównie na padzie, ale wiecie o co biega) Ile przycisków używasz w myszce: 4 (nie licząc przycisku od DPI) Chwyt: Dłoń na myszy, palce uniesione, więc chyba Claw Grip? Ale to zależy od wygody. Czasem używam finger gripa, czasem palma. Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: Około 14 cm Dlaczego chcesz zmienić mysz: Denerwuje mnie problem z firmware i są widoczne ślady używania (na boku odcisk kciuka), do tego bardzo szybko się brudzi i ciężko mi wyczyścić z boku przez użyty materiał. + mam ją prawie dwa lata (jeżeli nie więcej). Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Conajmniej 4 przyciski (nie licząc przycisku od DPI), mniejsza od mojego Rivala, sterowniki muszą być. Mysz dla praworęcznych. Preferuję "zwykły" wygląd i kształt myszy, żadnych transformersów. Preferuję bez SteelSeries (nie ufam już im po akcji ze sterownikami do Rivali, których w pierwszym Rivalu jeszcze nie naprawili) Myślałem nad Logitech G403 Prodigy Edytowane 13 Października 2017 przez MostLikelyRacist Cytuj Link to post Share on other sites
shavomir 7 Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Z doświadczenia mogę polecić Ci z czystym sumieniem myszy od A4Tech z serii Bloody, modele ZL, TL. Są wygodne, mają sensor Avago i granie na nich sprawia frajdę i są dokładne.Wcześniej posiadałem TL80 i bardzo sobie ceniłem (żyła 3 lata i żyje dalej na pełnych obrotach, ale już nie u mnie . Obecnie gram na modelu ZL50. Jest wygodny, ma świetne moim zdaniem przełączniki i bardzo zacny sensor (rowniesz Avago - model 9800). Wadą są płatne moduły w sterownikach, które można wypróbować i wykupić za ileś $, jednak osobiście nie były mi potrzebne. Same sterowniki są łatwe w obsłudze i dają spore możliwości ustawień, w tym regulacje CPI na 5 poziomach (dowolnie regulowalną). Co do design'u - może straszyć niektórych ;D Osobiście uwielbiam wygląd i TL80 i ZL50. Świecące logo można bez problemu wyłączyć w ustawieniach. Cenowo bajka, bo obie możesz dostać za około 100PLN (za reszte budżetu możesz kupić jakies bungee do kabla lub co tam chcesz). Logitech G403 to również dobry wybór i miałem okazję sprawdzić w boju. Wygoda gry stoi na wysokim poziomie, jednak więcej niestety Ci nic o niej nie powiem. Oprócz tego polecam Ci zainteresowanie się myszkami od Zowie (prosty design, żyleta sensor, wygodna w łapie). Powodzenia w znalezieniu tej idealnej Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 (edytowane) Jak długość całej dłoni? Poza budżet ale... Nowy Rival 310 całkiem odpowiada opisowi. Jest mniejszy, pozbawiony problemów natury technicznej że starszego, pierwotnego Rivala. Podkręcony PMW3360. Oprócz Rivala, tak jak mówisz G403. Świetne przyciski, na tę chwilę najlepszy sensor razem z innymi PMW336x. Pod clawa jest okej, tak samo finger. Z symetryków - Sensei 310 / DM 1 Pro S Zarówno Sensei jak i DM mają ten sam kształt. DM - PMW3360, Sensei to samo co Rival. Sensei różni się przede wszystkim silikonowymi bokami, bocznymi po obu stronach. Technicznie to samo co Rival. Schodząc jednak do 200zł, to głównie DM 1 Pro S. Oprócz DMa - G Pro, CM MasterMouse S. Jednakże są to dosyć małe myszki, więc jako iż nie znam długości twojej dłoni, ciężko przewidzieć. W sklepach łatwo znaleźć nowe Steelseriesy, G403. Dodatkowo, na pewno sprawdź Roccat Kone Pure Owl-Eye, czy jakiekolwiek Roccaty. Owl-Eye w mniejszy myszkach króluje można rzec. Na pewno nie patrz na A4techy, szczególnie TL i ZL, strzelisz sobie w kolano z tym sensorem. Zowie przestało mieć "top" sensor już dosyć trochę temu. Czeka je refresh, gdyż myszki po ~150zł osiągają lepsze rezultaty, jeżeli chodzi o sensor. Oczywiście nie mówię, że PMW3310 jest słaby, skądże, po prostu PMW3360/PMW3330 powoli go "wygryzają". Zresztą, taki sam sensor masz w Rivalu. Edytowane 14 Października 2017 przez Leminairre 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MostLikelyRacist 1 Napisano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2017 17 cm Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Na pewno? W takim razie Kone Pure Owl-Eye jest bardzo dobrą opcją. Do 200 zł natomiast: CM MasterMouse S DM 1 Pro S Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts