podkarpackie 0 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Jak w temacie. Potrzebuje nowy telefon w kwocie max 500 złotych z dobrym aparatem. Proszę o jakieś sensowne propozycje zwykłego telefonu oraz smartfonu. Telefon będzie służył głównie do dzwonienia, sms, robienia zdjęć i słuchania muzyki. Korzystanie z Internetu będzie rzadkie. Żadne gry i inne duperele mnie nie interesują. Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
hunter11 31 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-4a-32gb-gold-polska-dystrybucja-p950890 Aparat średni lecz w tej cenie to najrozsądniejszy wybór Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Faktycznie to co kolega wyżej napisałe lub ewentualnie ostatnio bardzo pozytywną recenzję mobzilla zrobił na temat tp-link neffox x1 lite Cytuj Link to post Share on other sites
Koriolan 0 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Weź jakiegoś Huawei i w ustawieniach włącz tryb prosty ekranu startowego Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 (edytowane) Redmi 4A i nic innego!!Dla mamy będzie najlepszy.Żadne neffosy. Żaden huawei w tej cenie nie jest opłacalny. Edytowane 3 Października 2017 przez piwot Cytuj Link to post Share on other sites
podkarpackie 0 Napisano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Bardzo dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Jeśli ktoś ma coś jeszcze mądrego do napisania to zapraszam! Cytuj Link to post Share on other sites
podkarpackie 0 Napisano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Decyzja zapadła i tak jak głównie sugerowaliście padło na: https://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=951&g=684084&n=Xiaomi-Redmi-4A-Dual-Sim-32GB-Gold&w=c Proszę o sprawdzenie czy to jest najlepsza oferta cenowa. Nie ma tu jakiegoś haczyka? Edytowane 15 Października 2017 przez podkarpackie Cytuj Link to post Share on other sites
hunter11 31 Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Pierwsze widzę tę stronę. Na twoim miejscu bralbym z proline lub sferis, z tego co pamiętam to chyba 20zl drożej mają ale przynajmniej pewnie. Cytuj Link to post Share on other sites
podkarpackie 0 Napisano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Czyli ten link https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-4a-32gb-gold-polska-dystrybucja-p950890 Jeszcze pytanie. Kliknąłem dodaj do koszyka i pojawiło się coś takiego jak Ochrona Reklamacyjna w cenie 25 złotych. "Przygotowaliśmy dla Ciebie Pakiet Gwarantowanej Satysfakcji, zapewnia ona Dodatkowe ubezpieczenie od uszkodzeń mechanicznych w transporcie, wymianę produktu z wadą fabryczną lub zwrot pieniędzy w trybie natychmiastowym, przedłużone do 30 dni prawo do zwrotu towaru bez przyczyny." Może mnie ktoś oświecić co się stanie w sytuacji( nie chcę tego dodatkowo wykupywać) jak telefon będzie użytkowany przez pewien czas i się nagle zepsuje z winy wady fabrycznej lub uszkodzi się w transporcie? Mogę mieć jakieś problemy z reklamacją, gwarancją? Te dodatkowe ubezpieczenia to raczej tylko wyciąganie dodatkowej kasy od klienta? Cytuj Link to post Share on other sites
hunter11 31 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Tak to co podałeś jest dobre. Jak wada fabryczna to leci na gwarancje do sklepu i powinni albo naprawić albo nowy. Co do transportu to wydaje mi się że przy odbiorze powinieneś zwrócić uwagę na opakowanie czy nie jest naruszone itp A najlepiej to otwórz paczkę przy kurierze Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 4a w tej cenie jest chyba najlepszym wyborem. Jesli jednak możecie dołożyć stówkę to jest model 4x. Metalowa obudowa, czytnik linii papilarnych, minimalnie lepszy procesor oraz 1GB pamięci RAM wiecej. Jak ma to być zakup na dłużej to myślę, że warto dołożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
podkarpackie 0 Napisano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2017 (edytowane) Mama chce max 500. Dziękuję za odpowiedzi. Polecicie jakieś tanie, dobre etui do tego telefonu i/lub folie ochronną na szybkę? W razie wu mogę oddać telefon do 10 dni, tak? Edytowane 17 Października 2017 przez podkarpackie Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Może jakaś lumia ? System lepiej dopasowany niż androidy i lepiej dla ludzi mniej technicznych zrobiony. Nadal mam lumie 735 i polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Ale w Lumii ekosystem martwy. Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Nwm podstawowe aplikacje potrzebne do życia posiada, w firmie ostatnio wymienili nam galaxy s4 na lumie 950/xl i 650, głównie bo dualsim i działają, a do apek to każdy ma swój fon. Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Najlepszym wyborem w tej cenie będzie Xiaomi Redmi 4X. Jak już wspomniał rysiooo, trzeba będzie trochę dopłacić, ale w 600 zł zamykasz się z zakupem budżetowego smartfona, który oferuje znacznie więcej. Do wymienionych zalet dodam jeszcze potężną baterię 4100 mAh - mamie na pewno spodoba brak konieczności notorycznego naładowywania smartfona. Koniecznie zaktualizuj oprogramowanie i zoptymalizuj MIUI - w mojej opinii jest bardzo przyjemny i intuicyjny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Ale w Lumii ekosystem martwy. Każdy tak mówi, kto nie ma kontaktu z Lumią, apki bankowe są (apka ING taka sama jak w Androidzie), FB działa tak samo, pogoda jest, chmura jest, nie wiem czego może więcej chcieć dorosła osoba od telefonu, chyba że gier brakuje Edytowane 19 Października 2017 przez katystopej Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk244 3 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Może Lenovo K5 albo 6 fajne telefony Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Mama, czy osoba starsza nie potrzebuje raczej skanera linii papilarnych. za to opcja "tap to wake" z pewnością przypadnie do gustu. Potężna bateria też nie jest konieczna dla osoby, która nie będzie non stop siedziała na facebooku, internecie czy gierkach. Wydaje mi się, że Redmi 4a będzie bardzo dobrym wyborem - posiada niezłą baterię ~3000 mAh, (która potrafi dobić do 2 dób przy użyciu ekranu rzędu 5h), "dwupac" w ekran w celu wybudzenia oraz kosztuje ~500zł - https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-4a-32gb-gold-polska-dystrybucja-p950890 Poza tym ma nawet niezły głośniczek jak na tą półkę cenową - nie powinno być problemu z usłyszeniem dzwonka, czy rozmową głosową. System MIUI jest prosty i intuicyjny w "normalnym" użytkowaniu, można powiedzieć że jest również all-in-one (wbudowany antywirus, bloker połączeń, cleaner itp. itd.) Moim zdaniem nie ma co kombinować. Edytowane 19 Października 2017 przez 40rozbojnik Cytuj Link to post Share on other sites
maczynski 2 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 No tylko pytanie czy mama faktycznie nie potrzebuje dobrego telefonu, bo moja np. nic nie robi tylko facebooka przegląda. Także lepiej może dobrze porównać kilka modeli pod względem tego co mają w środku i wybrać coś optymalnego. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Autor dokładnie określił kwotę i przeznaczenie, wiec nie ma sensu porównywać kilku modeli, tylko trzeba wybrać jeden najlepszy który spełni wymagania co do funkcjonalności i ceny, dopiero jeśli coś nie będzie pasować można poszukać alternatywy. A nie opisywać dziesięć modeli, od tego są inne tematy... Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 No więc tak: za 500zł masz 4A - najlepszy wybór za 100zł więcej masz 4X - czytnik linii papilarnych uważam, że jest praktyczny dla osób starszych. Sam wybrałem swoim rodzicom telefony z tym 'bajerem' i są zadowoleni - nie muszą wpisywać kodu odblokowania telefonu (o ile ktoś posiada zabezpieczenie kodem - bez tego czytnik nie jest potrzebny). Jeśli jest elastyczność budżetowa to warto dopłacić do 4X (lepszy telefo), jeśli kwota jest sztywna to 4A. Cytuj Link to post Share on other sites
podkarpackie 0 Napisano 24 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Smartfon Xiaomi Redmi 4A 32GB Gold Polska Dystrybucja. Zamówiony w środę po południu. Dzisiaj doszła przesyłka. Jeśli będę miał jakieś pytania to poproszę o pomoc w tym temacie. Póki co dziękuję za wszystkie porady. Telefon wydaje się ok. Pytałem przez mejla na podstawie czego w razie wu będę miał gwarancję to dostałem odpowiedź, że na podstawie numeru IMEI1, który znajduje się na pudełku. Numer ten faktycznie jest na pudełku tylko dla mnie to jest dziwne, że na podstawie czegoś takiego ma być gwarancja. Dostałem na mejla fakturę, gdzie nie ma podpisu osoby uprawionej do wystawienia faktury, tylko jest napisane imię i nazwisko tej osoby, która ją wystawiła. Razem z telefonem dostałem w pudełku wydanie magazynowe WZ też bez podpisu. Nie znam się, czy tak to ma być? Wszystko jest ok? Na mejla dostałem odpowiedź, że na baterię mam 6 miesięcy gwarancji, a na resztę 24 miesiące. W pudełku jest jeszcze - nazwę to gwarancją w języku angielskim, gdzie jest napisane w tłumaczeniu "poniższe informacje mają zastosowanie do Indii. " Jest tam napisane, że gwarancja na baterię 6 miesięcy, reszta 12 miesięcy. Rozumiem, że mam się tym nie sugerować i mam normalnie 2 lata gwarancji? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts