Skocz do zawartości

Telefon do 2000zł.

Recommended Posts

Porównaj sobie S7, G6 i P10, obejrzyj porównania na yt.

Myślę, że powinieneś wybierać właśnie pomiędzy tymi trzem telefonami.

Jak porównasz pewnie pojawią sie pytania co do szczegółów, bo właśnie tymi różnią się te telefony, postaram się odpowiedzieć.

Napisz również jakie masz oczekiwania względem aparatu, czy jest on priorytetem?

Dlaczego wygrywa LG? 

Cokolwiek wybierzesz z tych trzech będziesz zadowolony.

Co do szybki, rzeczywiście jest bardziej wrażliwa na porysowania niż u konkurencji, ale myślę, że nie jest to wada która mogła by decydować czy brać czy nie brać G6. Jeśli szanujesz swój sprzęt to nie powinno być problemu.

Co mu po cyferkach w benchamrkach?

Liczy się ogólne działanie, budowa, aparat, optymalizacja, system.

Owszem Mi6 nie odstaje jakoś szczególnie ale w Polsce cena jest wyższa od G6.

S7 odpada pod względem baterii oraz mam uraz do serii Galaxy. P10 jest chyba trochę droższy niż 2k. G6 więc zostało, mam LG Nexus 5 i nie zawiodłem się na tym telefonie, więc chyba zaufam znowu LG. Początkowo mi6 miałem brać, lecz pasmo 800mhz nie jest obsługiwane, no i polecacie G6. Macie jakieś polecane sklepy, gdzie mogę zakupić G6 przez internet?

Edytowane przez Xcmer

z wyżej wymienionych wybrał bym s7edge lub może udało by się na alledrogo wyrwać s8 (lekko używany) w tej cenie Tyle że ja w samsungach siedzę od note3 i nie chcę się przesiadać  (p10 bateria ojj kiepska wyjątkowo, też myślałem nad zakupem kiedyś) LG g6 też jest niezły ale bateria również lipna.

http://forum.benchmark.pl/topic/251486-lg-g6-za-1900pln-f-vat-na-firme-warto-czy-lepiej-na-co%C5%9B-innego-zwr%C3%B3ci%C4%87-uwag%C4%99/

W tym temacie rozpisałem się na temat sensu zakupu iPhone zamiast cudaków na Androidzie. Nie chcę tego tutaj wklejać, więc zapraszam do przeczytania mojego tekstu w powyższym wątku.

http://forum.benchmark.pl/topic/251486-lg-g6-za-1900pln-f-vat-na-firme-warto-czy-lepiej-na-coś-innego-zwrócić-uwagę/

W tym temacie rozpisałem się na temat sensu zakupu iPhone zamiast cudaków na Androidzie. Nie chcę tego tutaj wklejać, więc zapraszam do przeczytania mojego tekstu w powyższym wątku.

Masz trochę racji, ale jest jeden problem iOS. W andku mam nieograniczone możliwości, musiałbym na prawdę upaść na głowę abym dał się zaszufladkować w tak ograniczonym możliwościami systemie.

Wiem o czym mówię, bo miałem dwa urządzenia z iOS i to co dla Androida jest na porządku dziennym to jest nie do osiągnięcia w iOS. iOS był dobry w czasach gdzie flagowym telefonem był Galaxy S I, miałeś wtedy wybór - coustom romy, zabawa, personalizacja systemu vs płynność i aplikacje. Teraz po tylu latach to wygląda już inaczej.

Edytowane przez simondd

Masz trochę racji, ale jest jeden problem iOS. W andku mam nieograniczone możliwości, musiałbym na prawdę upaść na głowę abym dał się zaszufladkować w tak ograniczonym możliwościami systemie. Wiem o czym mówię, bo miałem dwa urządzenia z iOS i to co dla Androida jest na porządku dziennym to jest nie do osiągnięcia w iOS. iOS był dobry w czasach gdzie flagowym telefonem był Galaxy S I, miałeś wtedy wybór - coustom romy, zabawa, personalizacja systemu vs płynność i aplikacje. Teraz po tylu latach to wygląda już inaczej.

Dlaczego kolejny raz plujesz jadem i próbujesz wmawiać, że jeśli ktoś kupi coś innego niż Ty sugerujesz to jest po prostu głupi?

Twoja wypowiedź nie należy do przyjemnych, no ale jeśli chcesz, to możemy polemizować....

Wyrosłem już z custom romów, mam to totalnie gdzieś. Płacę za telefon niemałe pieniądze i oczekuję od niego płynnego działania, dobrej jakości zdjęć, poręczności, solidnego wykonania oraz to, że za rok czasu nie straci na wartości połowy wydanych pieniędzy - jeśli miałby stracić, to znaczy że coś jest nie tak, albo aż tak bardzo postęp techniczny poszedł do przodu, że moje urządzenie faktycznie jest warte parę groszy.

Po drugie, czego przeciętny użytkownik może wymagać więcej względem personalizacji niż oferuje iOS? Zawsze w wojnie pomiędzy Androidem a iOS, kiedy brakuje argumentów ludzie rzucają właśnie tą personalizację....a koniec końców - "co prawda ja z tego nie korzystam, ale jest taka możliwość".

Zaraz pewnie pojawi się kwestia przesyłu plików przez bluetooth :) Kto w obecnych czasach przesyła pliki w ten sposób, jeśli można mailem, komunikatorem ;)

Po ostatnie dla Ciebie - musiałbym upaść na głowę, żeby zapłacić za telefon pokroju SGS8 Note 8 4k PLN....można się wstrzymać kilka miesięcy i kupić go za połowę.....a po roku, to już w ogóle będzie za złotówkę u operatora w przeciętnej wysokości abonamencie.

Bardzo bym prosił, abyś rozwinął kwestię personalizacji i przytoczył konkrety.